Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Львівська обласна рада дала дозвіл на приєднання обласної лікарні до медуніверситету

Відповідне рішення підтримали 47 депутатів Львівської обласної ради під час ХХІV позачергової сесії.
Результати голосування Фото: Facebook-сторінка Юрія Холода

Після майже 5-годинного обговорення, депутати Львівської обласної ради дали дозвіл на безоплатну передачу цілісного майнового комплексу комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна лікарня» зі спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Львівської області у державну власність. Надалі лікарню приєднають до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького для створення на його базі університетської лікарні.

Розпочалось обговорення проєкту з виступу Міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, який пояснив, що Львівський національний медичний університет стане першим у майбутньому проєкті інфраструктурного інноваційного розвитку університетських лікарень України.

“Наша мета – забезпечити максимальну інтеграцію науково-педагогічної та лікувально-консультативної діяльності. На наш погляд, це сприяти покращенню якості та конкурентоспроможності медичної освіти, а також покращити рівень надання медичної допомоги та медичного обслуговування людям, які проживають на території Львівської області”, - зазначив очільник Міністерства охорони здоров'я.

Дискусію депутати Львівської обласної ради вели не лише з Міністром охорони здоров’я, але й з ректором Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Орестом Чемерисом, директоркою департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Наталією Літвінською та іншими. Зрештою обговорення підсумував керівник Львівської ОВА Максим Козицький. 

“Ми більше 30-и років будуємо державу. Кожен з нас, напевне, мріє європейськими цінностями, знаннями, життям. І по формі часто ми рухаємось туди, а по суті… Тут сидять достойні люди, які орієнтуються на людей, які їх обирали. Ми дуже правильно називаємо партії: чи це “Батьківщина”, чи це “Свобода”, чи “Рух”, чи “Галицька партія”, чи “Європейська солідарність”, чи “Слуга народу”, чи “За майбутнє”, чи “Голос”, чи “Самопоміч”. Назви ж правильні. Форма правильна. Давайте наповнювати суттю. Чому нас обирали люди? Тому що вони хочуть якісних рішень. Їм мало цікава та форма, про яку ми дуже багато сьогодні говоримо. Їх цікавить життя. Життя, яке можна врятувати”, - підсумував 5-годинні обговорення очільник Львівської ОВА Максим Козицький. 

Додамо, що раніше Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів про те, що передбачатиме майбутнє приєднання "Львівської обласної клінічної лікарні" до Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ