Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська обласна рада поставила крапку в питанні закладів профтехосвіти

Сьогодні, у вівторок 6 лютого, Львівська обласна рада ухвалила рішення про прийняття з державної в комунальну власність територіальних громад області 18 закладів професійної технічної освіти.

Нагадаємо, половина з цих закладів розташована у Львові і фінансувалася з міського бюджету, тож міська рада вимагала, щоб їй залишили певні керівні функції.

На позачерговій сесії Львівської обласної ради заступник міського голови Львова з містобудування, депутат фракції Об'єднання “Самопоміч” Любомир Зубач зазначив, що з 2016 по 2023 рік місто вклало в утримання і розвиток профтехосвіти 2,6 млрд грн, водночас область вклала лише 7,5 млн грн. 

Відповідно те, що міський бюджет Львова буде виділяти кошти, а область “буде керувати, визначати керівників”, Любомир Зубач назвав грабежем серед білого дня. За його словами Львівська обласна рада не хоче, щоб місто і далі вкладало кошти  в заклади профтехосвіти, водночас не заперечує від такого фінансування після перейняття власності.

“Це неповага до громади міста Львова. І це не піде на користь цих закладів”, - додав Зубач.

Виконувач обов’язків голови Львівської обласної ради Юрій Холод заявив, що зважаючи на вимоги часу потрібно навчати кадри і готувати нових сучасних спеціалістів, затребуваних на ринку праці. Він додав, що розвиток профтехосвіти дасть можливість військовим, які повернулись з війни, швидко здобути нову освіту і працювати в існуючих кампаніях.

“Переконаний, що для розвитку профтехосвіти і забезпечення потреб Львівської області у професійних кадрах, на Львівщині має запрацювати відповідна комплексна регіональна програма”, - підсумував Юрій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ