Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська обласна рада розірвала меморандум з фондом Гринкевича HOPE.UA

Як повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, ЛОР розірвала меморандум з фондом Гринкевича HOPE.UA

Тристоронній меморандум між Львівською обласною державною адміністрацією, благодійним фондом HOPE.UA, представником якого є Ігор Гринкевич, та Львівською облрадою було підписано на початку листопада 2023 року.

Відповідно до цього документу, HOPE.UA зобовʼязувався відреставрувати одне з приміщень КЗ ЛОР «Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу». У ньому, шляхом реорганізації, мав бути створений обласний центр соціальної реабілітації дітей, де фахову допомогу мали б отримувати діти з посттравматичним стресовим розладом або з травмою війни. 

Реставраційно-ремонтні роботи на 70% мав профінансувати «HOPE.UA», який сподівався залучити для цього грант у розмірі 4 млн доларів від донора з Нідерландів.

За умовами фінансування від міжнародних донорів, у будь-якій заявці має бути юридично правильно вказано, на яких підставах благодійний фонд може здійснювати роботи у вказаному приміщенні, відтак форма меморандуму для цього є оптимальною.

Наприкінці грудня 2023 року, відразу після оприлюднення скандальних фактів про Ігоря Гринкевича у ЗМІ, ЛОР скерувала фонду HOPE.UA офіційного листа з проханням надати чіткий календарний план робіт, які фонд планує здійснити на об’єкті. Для відповіді фонд мав у своєму розпорядженні більш ніж достатньо — 14 календарних днів. 

"Інформації ми так і не отримали. До того ж, як відомо, 29 грудня Гринкевича затримали працівники ДБР, бо зʼясувалося, що скандальна родина львівського бізнесмена наживалася на закупівлях для Міноборони. Зважаючи на всі ці факти, віднині меморандум є розірваним з нашого боку в односторонньому порядку. 

Правову оцінку діям згаданих осіб надасть суд, проте з боку Львівської обласної ради вважаємо за правильне: не мати нічого спільного", - повідомив Юрій Холод.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ