Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівська область лідирує за кількістю учасників у всеукраїнській програмі «Healthy Schools»

У жовтні цього року в Україні розпочалася трирічна соціальна програма «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів», учасниками якої стали 518 шкіл з усіх регіонів України. З Львівської області надійшло найбільше заявок на участь в програмі – 44.

Серед конкурсантів із Львівської області 15 закладів середньої освіти представляють Львів, 35 – міста і села обласних районів. До програми «Healthy Schools» також активно долучилися школи Дніпропетровської області (39 заявок) і Запорізької (36 заявок). Загалом, по всій Україні виховні заходи з оздоровлення школярів охоплять понад 17 500 дітей.

Healthy Schools

Організаторами проекту «Healthy Schools» є Центр «Розвитку КСВ» і Mondelēz International Foundation, а партнерами виступають українське представництво UNICEF разом з Міністерством молоді та спорту, Міністерством освіти і науки та Міністерством охорони здоров’я. Активності в рамках «Healthy Schools» відбуваються у формі конкурсу. Організатори дають учасникам необхідні рекомендації і набір готових активностей. Крім цього, кожна школа має також продумати і провести власні активності. Свідчення і результати всіх заходів учасники вносять у спеціальний звіт. У квітні 2019 року керівники Програми на підставі цього звіту, тобто на підставі результативності та креативності учасників, оголосять п’ятьох переможців. Їх нагородять грантами від 25 тис. грн до 130 тис. грн на закупівлю STEM-обладнання (S-science (наука), T-technology (технології), E-engineering (інженерія), M-mathematics (математика) для своїх шкіл. Всі заходи висвітлюються на сайті програми www.healthy-schools.org.ua .

Місія  «Healthy Schools» – сприяти здоровому способу життя серед дітей шкільного віку. Заходи програми мають поширювати знання про здоровий спосіб життя, прищеплювати дітям звичку до раціонального харчування і активного дозвілля, а також популяризувати концепцію «здорового дизайну» шкільних приміщень, шкільних їдалень і місць відпочинку.

Healthy Schools

«Нині багато створено ресурсів, рекомендацій для формування життєвих компетенцій здорового способу життя в молоді. Проте не вистачає заходів практичного спрямування з врахуванням вікових, психо-вікових особливостей сучасних дітей, дітей покоління Z. Не вистачає заходів, які б мотивували молодь дбайливо ставитись до здоров’я протягом життя, формували життєві навички ЗСЖ через ігрову, дослідно-проектну, експериментальну діяльність. Маємо надію, що проекти, які розроблять та реалізуються в закладах освіти у рамках програми «Healthy Schools» будуть сприяти реалізації даних завдань», – зазначила Василашко Ірина, завідувач сектору ДНУ ІМЗО.

Довідка про програму «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів»

«Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальна соціальна програма, яка реалізується  Центром «Розвиток КСВ» за підтримки Mondelēz International Foundation. Програма має на меті сприяти розвитку здорового харчування, фізичних активностей та свідомого ставлення до власного здоров’я у понад 500 школах, залучивши 17 500 дітей по всій Україні протягом трьох років. Програми Mondelēz International Foundation впроваджені цього року у 10 країнах світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ