Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Львівська область: за добу знищено 3 боєприпаси часів ІІ Світової війни, і ще один виявлено

31 березня фахівцями піротехнічної групи 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено 3 боєприпаси часів ІІ Світової війни. Про це повідомили в Головному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Артилерійський снаряд калібру 105 мм, що був виявлений під час обходу в лісовому масиві в с. Родатичі Городоцького району.

Авіаційну бомбу SC-50, що була виявлена в м. Львові на перехресті вул. Личаківська - Долішня під час проведення ремонту дороги на відстані 20 м від церкви та  50 м від житлових будинків.

85 мм артилерійський снаряд, виявлений в с. Зимна Вода на вул. Котляревського, 24 Пустомитівського району під час проведення ремонту сільської дороги на відстані 8 м від житлових будинків.

Всі  боєприпаси знищено у встановленому порядку.

Водночас, 31 березня о 17:16 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, що в с. Твіржа Мостиського району під час прогулянки в полі, на відстані 500 м від житлових будинків та 250 м від дороги Львів-Шегині виявлено предмет ззовні схожий на авіаційну бомбу часів ІІ Світової війни.

По факту виявлення боєприпасу повідомлено правоохоронні органи та подано термінову заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення.

Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає мешканців області у жодному разі не чіпати підозрілі знахідки. Вони можуть вибухнути, що призведе до Вашого травмування. У разі виявлення боєприпасу чи іншого підозрілого предмету негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ