Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська область залучила понад 6,5 млн євро на транскордонні проекти

Днями завершився конкурс проектів Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, що має на меті фінансову підтримку за кошти Європейського Союзу проектів у тематичних цілях «Доступність» і «Кордони». Про це сьогодні, 9 грудня, у межах конференції «Карпати: фінансові інструменти підтримки місцевого розвитку та територіального співробітництва» розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

«У тематичній цілі «Кордони» відібрано загалом 13 проектів, за участю Львівщини буде реалізовано 2 проекти бюджетом до 3,14 млн євро. У тематичній цілі «Доступність» відібрано загалом 18 проектів з 16 регіонів Польщі, Білорусі та України, за участю Львівщини буде реалізовано 6 проектів бюджетом 3,62 млн євро», - розповів Олександр Ганущин.  

Перший конкурсний набір проектів до Програми проводився у рамках 4 пріоритетів. 7 грудня 2017 року Програмою затверджено перелік проектів-переможців у пріоритеті “Доступність” і “Кордони”, що мають на меті розбудову транспортної та прикордонної інфраструктури. На конкурс у рамках цього пріоритету загалом було подано 352 проекти на загальну суму понад 480 мільйонів євро. До фінансування затверджено у пріоритеті “Кордони” 13 проектів із загальним бюджетот 20,28 мільйони євро, у пріоритеті “Доступність” 18 проектів із загальним бюджетом 35,62 мільйони євро.

Підсумки першого конкурсного набору для Львівської області. Серед 18 відібраних проектів у пріоритеті “Доступність” на території Львівщини реалізовуватиметься 6 проектів за участіпартнерськихорганізацій на суму 3.14 мільйони євро від загальної вартості фінансування, призначеного на 16 регіонів з України, Польщі та Білорусі.

Перелік проектів-переможців, що реалізовуватимуться на території Львівської області в тематичній цілі «Доступність»:

Доступнe українсько-польське прикордоння: спільні дії щодо модернізаціїдорожньої інфраструктури (партнери з українського боку: Cлужба автомобільних доріг у Львівській області та Асоціація органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати - Україна", розмір гранту ЄС – 2 227 440.50 євро).
Розширення регіональної дороги № 867: ділянка з Любачова до Базьня Горната дорога № С142005 Шкло - Новояворівськ (партнери з українського боку: Cлужба автомобільних доріг у Львівській області, розмір гранту ЄС – 2 282 849.99 Євро).
Підвищення доступності прикордонної дорожньої інфраструктури в районах: Замойському (Польща) і Сокальському (Україна) у поєднанні з промоцією екологічних проектів (партнери з українського боку: Сокальська районна рада, розмір гранту ЄС – 2 025 509.74 євро).
Транспорт у районі Перемишля та Нижинковичі за спадщину співпраці (партнери з українського боку: Нижанковицька селищна рада Львівської областіта, Асоціація органів місцевого самоврядування "Єврорегіон Карпати - Україна", розмір гранту ЄС – 2 217 549.37 євро).
Розширення регіональної дороги № 867: ділянка від Базьня Горни до Хориєнца Здруя та дороги № C142010 Старичі–Шкло (партнери з українського боку: Cлужба автомобільних доріг у Львівській області, розмір гранту ЄС – 1 210 615.15 євро).
Транскордонне партнерство - це можливість для регіонального розвитку (партнери з українського боку: Турківська районна рада та Турківська міська рада, розмір гранту ЄС – 1 451 455.75 євро).

Перспективи реалізації Програми: у березні 2018 року очікується відбір проектів-переможців у сфері безпеки та охорони здоров’я. Окрім того, варто зазначити, що восени наступного року відбудеться другий конкурс малих проектів Програми у пріоритеті “Спадщина”.

Нагадаємо, що у листопаді завершився перший конкурс проектів Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014 – 2020, що має на меті фінансову підтримку за кошти Європейського Союзу проектів у галузі збереження і промоції історико-культурної та природної спадщини. У результаті - серед 17 проектів, відібраних до фінансування, 10 реалізовуватиметься на території Львівської області у співпраці з партнерами  з прикордонних регіонів Польщі та Білорусі.

Довідка.

Програма транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020, що фінансується Європейським Союзом, має на темі підтримку транскордонних процесів розвитку у 16 прикордонних регіонах Польщі, Білорусі та України, в тому числі на території Львівської області. Програма реалізується шляхом фінансування транскордонних партнерських проектів у таких пріоритетах як спадщина, доступність, безпека та кордони. Загальний бюджет програми становить понад 180 мільйонів євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ