Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада ліквідувала дві комісії, які контролювала «Самопоміч»

Сьогодні, 30 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати ліквідували дві депутатські комісії. «За» проголосувало 49 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо.

Як зазначив голова Львівської облради Олександра Ганущин, до керівництва ради звернулися п’ять фракцій: Народний контроль, «Батьківщина», УКРОП, Громадянська позиція, Радикальна партія, НРУ. У зверненні вони висловили ініціативу ліквідації двох депутатських комісій, які вже кілька місяців не збиралися на засідання.

Відтак депутати розглянули питання ліквідації та реорганізація двох комісій – постійні комісія з питань євроінтеграції, дерегуляції, зовнішньоекономічної діяльності, транскордонного  співробітництва , агропромислового комплексу  та зв’язків з українцями за кордоном, а також  постійну комісію з питань паливно-енергетичного комплексу , транспорту, перевезень та зв’язку.

Як пояснив керівник регламентної комісії Андрій Ковч, таке рішення зумовлене тим, що ці дві комісії, через недостатню кількість членів не можуть проводити свою діяльність. Вже майже рік вони не збиралися на засідання.

Відтак депутати погодилися вивести зі складу постійної комісії з питань євроінтеграції, дерегуляції, зовнішньоекономічної діяльності, транскордонного співробітництва, агропромислового комплексу та зв’язків з українцями за кордоном Марунчака Петра Мирославовича.

Також депутати ліквідували постійну комісію Львівської обласної ради з питань євроінтеграції, дерегуляції, зовнішньоекономічної діяльності, транскордонного  співробітництва, агропромислового комплексу  та зв’язків з українцями за кордоном.

Зокрема повноваження у сфері євроінтеграції та транскордонного співробітництва до компетенції постійної комісії питань депутатської діяльності, етики, регламенту, свободи слова та антикорупційної політики.

Повноваження у сфері зв’язків з українцями за кордоном віднесли до компетенції постійної комісії з питань культури (голова Ю. Візняк).

Повноваження у сфері сільського господарства до компетенції комісії з питань екології (голова Ю. Гудима).

Також депутати ліквідували постійну комісію з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв’язку. Відтак повноваження у сфері паливно-енергетичного комплексу передали комісії з питань будівництва, ЖКГ.

Повноваження у сфері транспорту, перевезень та зв’язку передали комісії дорожнього господарства та інфраструктури (голова В. Саган).

Окрім того депутати утворили та обрали постійну комісію обласної ради з питань молодіжної політики, фізичної культури та спорту.

Склад: Журковський П.С. (УКРОП) – голова комісії; Кирилич В.І.; Марунчак П.М.

Зважаючи на це депутати реорганізували постійну комісію з питань охорони здоров'я, материнства, соціального захисту, молодіжної політики, фізичної культури та спорту шляхом вилучення та віднесення повноважень у сфері молодіжної політики, фізичної культури та спорту до компетенції новоствореної комісії.

Це питання викликало бурхливе обговорення депутатів. Дехто навіть назвав це порушенням законів України та регламенту Львівської обласної ради.

Депутат від «Свободи» Олег Панькевич заявив, що хотів врятувати одну із комісій і навіть написав заяву на перехід, але його заяву не розглядали півроку.

Депутат від «Самопомочі» Роман Кізима заявив: «Ми спостерігаємо спецоперацію по приниженню однієї з фракцій у раді. Вона вже завершується, але ви розправляєтесь не з фракцією, але з демократією».

Екс-перший заступник голови Львівської облради Парасковія Дворянин заявила, що йдеться про ліквідацію комісій, які контролювала «Самопоміч».

Натомість голова регламентної комісії Андрій Ковч наголосив, що довгий час ніхто не намагався вирішити питання того, що комісії просто не працюють, бо не можуть зібратися на засідання. Він заявив, у такий спосіб депутати зроблять роботу комісій дієвішою.

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив, що є звернення голів фракцій, тому ці пропозиції і розглядають на сесії.

Додамо, згідно інформації на сайті Львівської обласної ради, ліквідована комісія з питань євроінтеграції, дерегуляції, зовнішньоекономічної діяльності, транскордонного співробітництва, агропромислового комплексу та зв'язків з українцями за кордоном налічувала двох членів: Вервега Т. В. - голова комісії; Марунчак П. М. - секретар комісії.

Комісія з питань паливно-енергетичного комплексу, транспорту, перевезень та зв'язку складалася лише з Сидорович М. В. - голова комісії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ