Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська облрада підтримала збільшення меж парку "Снопківський"

Депутати Львівської обласної ради проголосували за зміну меж і площі парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Снопківський» у Львові, інформує пресслужба Львівської облради.

Відтак площу парку між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою збільшать до понад 47 га. за рахунок земель комунальної власності Львівської міської ради. Межі парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Снопківський» будуть чітко визначені, відповідні зміни внесуть у земельно-кадастрові облікові документи. Об'єкт перебуватиме під охороною Львівської міської ради.

На думку обласних депутатів, розширення межі парку підвищить його ландшафтну репрезентативність, сприятиме покращенню екології, збільшить громадський простір.

"Це позитивний крок реалізації "Плану заходів "Зелене місто" для Львова" та збільшення площі природно-заповідних територій в межах міста", наголосив голова комісії з питань екології, природніх ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Віталій Свіщов.

Довідково: парк "Снопківський" закладений у 1958 році між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою. На його території росте понад 200 видів дерев і чагарників: каштан, клен, кипарис, дуб, береза, горобина, смерека, сосна, ліщина червонолиста, багряник японський, бирючина, сніжноягідник, туя західна й інші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ