Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська облрада просить передбачити кошти на забезпечення житлом інвалідів війни

Сьогодні, 13 липня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо фінансової підтримки державної програми «Забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів», передає Гал-інфо.

Текст звернення:

Одним з основних завдань органів місцевого самоврядування України та державної влади є забезпечення дотримання встановлених законодавством конституційних гарантій щодо соціального захисту населення, забезпечення житлом, зокрема, інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів, членів сімей загиблих.

Львівська обласна громадська організація “Спілка безквартирних ветеранів Афганістану у Львівській області “НАШ ДІМ” зверталась до Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Верховної Ради України. Відповідно до статті 156 Регламенту Верховної Ради України, Комітет подав свої пропозиції до Кабінету Міністрів України передбачити у проекті Закону України “Про державний бюджет України на 2017 рік” фінансування бюджетної програми “Забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів” із сумою видатків 100 000,0 тис. гривень. Однак, вказана сума при прийнятті бюджету на 2017 рік не була закладена.

Упродовж 2014 – 2017 років не визначено джерело фінансування видатків на будівництво (придбання) житла для пільгових категорій громадян, які перебувають на обліку в органах місцевого самоврядування та потребують покращення житлових умов для інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів.

Ми, депутати Львівської обласної ради, просимо вас при формуванні Державного бюджету України на 2018 рік  передбачити суму видатків у розмірі 100 000,0 тис. гривень для реалізації державної програми “Забезпечення житлом інвалідів війни, воїнів-інтернаціоналістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ