Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Львівська облрада виділила майже 1,5 млн грн на дослідження провалля біля Трускавця

Депутати Львівщини виділили 1 млн 483 тис. грн на моніторингові дослідження в межах території гірничого відводу шахтних полів рудників номер 1 і номер 2 Стебницького калійного родовища та території дамб хвостосховищ. "За" таке рішення проголосувало 60 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо із сесійної зали.

Директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник нагадав, що вночі 30 вересня сейсмологи зафіксували коливання земельної поверхні на глибині 2000 м з епіцентром в Дрогобичі. 

Відтак, між містами Трускавець та Стебник Дрогобицького району внаслідок землетрусу у 2,8 бала за школою Ріхтера утворилось карстове провалля. Обвал в зоні рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» стався через те, що підприємство не виконало приписів щодо уникнення небезпеки.

Діаметр провалля - 200 м, глибина - 40 м.

Руслан Гречаник зазначив, що прогнозовано небезпечною є також друга ділянка рудника, але наразі загрози там нема.

Депутати обурилися тим, що підприємство не виконало своїх зобов'язань, які брало на себе під час отримання дозволів у ЛОР. 

Дехто навіть сказав, що не розуміє, чому це питання мають вирішувати за кошти бюджету, якщо винуватим є власник.

Голова Львівської облради Олександр Ганущини наголосив, що депутати тричі голосували за відповідні звернення та привертали увагу до цієї проблеми. Він зазначив, що це питання будуть розглядати ширше за участі керівництва підприємства. Наразі, за його словами, потрібно провести дослідження, і він попросив депутатів підтримати це питання. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ