Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Сьогодні відкрили «медичне містечко» біля 2-ї міської поліклініки

Управління охорони здоров’я ЛМР, спільно з департаментом охорони здоров’я ЛОДА, з 15 по 30 вересня у кожному районі Львова ініціює профілактичні акції «Здорове місто». Усі охочі зможуть отримати безкоштовні консультації спеціалістів. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Сьогодні у нас розпочалася лікувально-профілактична акція «Здорове місто». Основна мета цього профілактичного заходу – раннє виявлення захворювань, своєчасна діагностика і лікування. Хочемо привернути увагу мешканців до свого здоров’я. Тут люди можуть пройти ультразвукове обстеження молочної залози, зробити електрокардіограму, виміряти рівень глюкози, індекс маси тіла, отримати консультацію лікарів: інфекціоніста, сімейного лікаря, педіатра, кардіолога і ендокринолога.

Такі профілактичні акції впродовж 9 років проходять у м. Львові. В принципі, за ініціативи управління охорони здоров’я, вперше в Україні розпочаті такі акції. Щороку ми проводимо 8 профілактичних акцій по таких захворюваннях, які сьогодні мають тенденцію до росту. Це туберкульоз, профілактика урологічних захворювань, рак шийки матки і молочної залози, цукровий діабет. Такі акції стали традицією як для медиків, так і для наших мешканців. Люди вже знають і навіть цікавляться. Вчора було багато записів в реєстратуру для того, щоб взяти участь в акції.

Ми вдячні департаменту охорони здоров’я ЛОДА за те, що вони сьогодні виділили нам ультразвуковий апарат для обстеження молочної залози. Одночасно пацієнти отримуватимуть кваліфіковану консультацію лікаря-мамолога. Сьогодні люди також мають можливість в трьох палатках виміряти глюкозу крові, виміряти індекс маси тіла, вагу і ріст.

Навіть якщо за цю всю акцію у нас пройде 500-700 людей і хоч в однієї людини ми виявимо захворювання, передбачимо ускладнення і врятуємо хоч одне людське життя, це цього вартує. Всередньому, 500-600 людей беруть участь в таких акціях.

У нас є домовленість з Обласним онкологічним центром, що, в разі виявлення тієї чи іншої патології молочної залози, люди будуть скеровуватися на мамографію в Обласний онкологічний центр», - розповіла головний лікар 2-ої міської поліклініки Тетяна Токарєва.

Під час акцій мешканці зможуть пройти тренінг з надання невідкладної допомоги та отримати консультації кардіолога, ендокринолога, сімейного лікаря, педіатра, мамолога.

Також є можливість пройти обстеження:

– на мобільному флюорографі;

– вимірювання артеріального тиску;

– визначення індексу маси тіла;

– вимірювання рівня глюкози;

– електрокардіографічне дослідження;

– УЗД молочних залоз. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ