Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська ОДА презентувала проект стратегії запобігання домашньому насильству

Як повідомила прес-служба ЛОДА, 4 березня відбулось засідання Координаційної ради з питань сімейної політики при Львівській обласній державній адміністрації.

На засіданні директор департаменту соціального захисту населення Наталія Кузяк та регіональний спеціалість з питань гендерно зумовленого насильства Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) Дмитро Тигач презентували присутнім проект Стратегії міжвідомчої взаємодії з питань запобігання домашньому насильству у Львівській області на період до 2021 року, який напрацьований членами міжвідомчої робочої групи з питань протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі.

Проект стратегії передбачає роботу суб’єктів у трьох основних напрямках: підвищення ефективності міжвідомчої взаємодії, розвиток мережі послуг як для жертв домашнього насильства, так і для кривдників, а також посилена інформаційно-просвітницька робота з населенням.

Голова Координаційної ради Роман Филипів запропонував учасникам засідання протягом тижня ознайомитись із проектом стратегії та подати пропозиції та зауваження департаменту соціального захисту населення для узагальнення та врахування у підготовці документа.

Про проміжні результати впровадження Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в об’єднаних територіальних громадах доповідала керівниця проекту з протидії торгівлі людьми ГО ʺЦентр ʺЖіночі перспективиʺ Олена Кальбус.

Проект включає заходи, що мають на меті сприяння гідному та безперешкодному доступу осіб, які постраждали від торгівлі людьми, та вразливих верств населення у Львівській області до гарантованої державою допомоги. Основними учасниками проекту у Львівській області є 15 об’єднаних територіальних громад (ОТГ) та  7 міських рад міст обласного значення.

Основними завданнями проекту є:

  • інформування громад про актуальність проблеми торгівлі людьми, можливості співпраці на виконання Закону України ʺПро протидію торгівлі людьмиʺ;

  • формування мультидисциплінарних груп спеціалістів-представників громад для ефективного виявлення, адресного перенаправлення та надання необхідної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми;

  • надання інформаційної, методичної, практичної допомоги громадам в організації інформаційно-просвітницької роботи із запобігання неврегульованої міграції та торгівлі людьми, в т.ч дітьми.

За підсумками обговорення члени Координаційної ради доручили департаменту соціального захисту населення напрацювати механізм проведення круглих столів, семінарів, нарад із представниками ОТГ щодо здійснення в громадах діяльності з протидії торгівлі людьми та запобігання нелегальній трудовій міграції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ