Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська ОДА та «Укроборонпром» підписали Меморандум про розширення співробітництва

Це - стратегічний документ покликаний створити сприятливі умови для розширення та модернізації виробничих потужностей оборонно-промислової галузі області. Його сьогодні підписали голова Львівської ОДА Максим Козицький та генеральний директор Державного концерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв.
Фото: ЛОДА

Підписання відбулось на території Львівського бронетанкового заводу.

«Меморандум – це перший крок, завданням якого є розвивати подальшу співпрацю між облдержадміністрацією та концерном. Підприємства, які входять у склад концерну, мають отримувати замовлення та кошти за їх виконання, а працівники – заробітну плату. Сьогодні важливим питанням є збереження потенціалу підприємств, саме тому кількість контрактів має зростати. Також ми б хотіли, щоб їх підписання відбувалось не на один рік, а на два і більше. Підприємства повинні мати обігові кошти. Все це дозволить їм планувати власну діяльність. А по контрактах, які вже підписані з Міністерством оборони, мають бути вчасно проведені проплати», - зазначив очільник області.

В межах Меморандуму сторони співпрацюватимуть в галузі промисловості за такими основними напрямами:

- узгодження основних напрямів розвитку співробітництва у галузі оборонно-промислового комплексу, визначення пріоритетних сфер співпраці в окремих секторах промисловості, формування переліку можливих спільних програм і проєктів;

- координація дій у галузі промисловості, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності господарюючих суб'єктів області;

- вжиття заходів щодо встановлення ефективних коопераційних зв’язків між підприємствами різних форм власності, реалізації механізмів державно-приватного партнерства, спрямованих на збільшення обсягів та розширення номенклатури продукції вітчизняного виробництва;

- формування сприятливих умов для інноваційного промислового розвитку економіки області; - проведення спільних нарад, консультацій, «круглих столів», семінарів, конференцій, інших заходів з питань розвитку промисловості тощо.

«Ми маємо об’єднувати зусилля уряду, парламенту, концерну і місцевих органів державної влади для того, щоб спільно зробити підприємства ще більш потужними. Щоб наша армія, Збройні сили отримували якісну техніку і озброєння. Також ми будемо об’єднувати зусилля у випадку виявлення проблем та разом їх вирішувати», - зазначив Юрій Гусєв.

Він додав, що сьогодні триває модернізація оборонного комплексу. Зокрема, у Верховній Раді зареєстровано законопроект №3822, який стане фактично основою для корпоратизації галузі.

Зазначимо, що на території Львівської області успішно працює 5 підприємств, які входять до сфери управління ДК «Укроборонпром»: «Львівський бронетанковий завод», «Львівський державний завод «ЛОРТА», «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод», «Львівський радіоремонтний завод» та науково-дослідне підприємство «Конекс».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ