Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львівська ОДА відмовляється надавати інформацію про підстави фінансування приватних структур, - "Логос"

Львівська облдержадміністрація, виконуючи приписи прокуратури, в акті службового розслідування визнала, що всупереч ст. 14 Закону “Про доступ до публічної інформації” не надавала Інформаційно-аналітичному центру “Логос” запитувану інформацію щодо програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян, а також констатувала звільнення відповідальних за це працівників ОДА Сергія Бурка і Богдани Біляк. Про це повідомив Олег Яценко - експерт Інформаційно-аналітичного центру “Логос”, який спільно з організаціями-партнерами здійснює антикорупційний моніторинг за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

“Разом з тим,- зазначив експерт, - Львівська ОДА, надаючи нам додаткові копії документів, так і не надіслала значної частини інформації чи документів стосовно умов перерахування коштів на приватні структури – фізичних осіб-підприємців та приватні підприємства включно із копіями актів розповсюдження друкованих матеріалів, звітів про здійснену ними за бюджетні кошти діяльність”.

Олег Яценко вказує на можливу кримінальну відповідальність причетних осіб, адже вчора, 30 січня, львівське міське управління внутрішніх справ повідомило учасників антикорупційного моніторингу, що проводить досудове слідство відповідно до кримінального провадження № 12013150030000012 щодо внесення завідомо неправдивих відомостей в офіційний документ службовими особами Управління культури ЛОДА за ознаками злочину, передбаченому ч.1 ст. 366 КК України.

Представник Інформаційно-аналітичного центру “Логос” висловив здивування, що досі станом на 31 січня 2013 року на баланс відповідних управлінь Львівської ОДА не передано нібито випущені у 2012 році коштом “мовної” програми друковані матеріали, хоча акти виконаних робіт завірено печаткою управління культури облдержадміністрації та підписом його звільненого керівника.За словами експерта голова депутатської комісії, що погоджує щорічні кошториси управління культури, Орест Шейка досі не передав вже в якості директора ТзОВ “Команія Гердан” на баланс цього управління оплачені коштом “мовної” програми 250 професійних фотографій мистецьких творів (на які витрачено 10 тисяч гривень) та 200 примірників електронного каталогу виставки (який коштував обласному бюджету понад 10 тисяч гривень).

Цікава, на думку експерта, склалася ситуація і з таким виданням як “друкований каталог” виставки, приуроченої до ЄВРО-2012, адже його у 2012 році у встановлений договором строк виготовлено не було, про що колишній начальник управління культури Сергій Бурко давав пояснення компетентним органам. Натомість, 29 січня 2013 року Орест Шейка приніс в управління культури600 примірників мистецького альбому, який теж присвячений виставці до ЄВРО-2012, однак його назва і фактичний, хоч і не вказаний у виданні тираж (600 замість передбачених 750 примірників) не співпадає з нормами фінансових документів, де йдеться не про альбом, а про каталог виставки, і завдяки якими компанія Шейки отримала фактичний статус монопольного освоювача “мовних” коштів за 8 місяців 2012 року.

Олег Яценко нагадав, що після свого спілкування зі слідчими правоохоронних органів минулого тижня Орест Шейка на прес-конференції, організованій прес-службою обласної ради, повідомив, що до кінця січня в усіх школах області планують поширити плакати з серії “Сторінки історії”. Відповідно до акту виконаних робіт за захід № 14 львівської “мовної” програми 1700 комплектів таких плакатів (по 8 двосторонніх плакатів в кожному комплекті) було нібито надруковано приватною компанією депутата ще у 2012 році. Проте в управлінні культури ОДА станом на 31 січня представники антикорупційного моніторингу та правоохоронних органів не можуть отримати документи або свідчення, які підтверджують виконання цього заходу компанією Ореста Шейки ані у 2012, ані у січні 2013 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ