Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська ОВА поглиблює співпрацю з Благодійним фондом «ЗАПОРУКА»

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький та керівниця благодійного фонду «ЗАПОРУКА» Наталія Оніпко підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Про це повідомили у Львівській ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Благодійний фонд «ЗАПОРУКА» — організація з багаторічним досвідом роботи у сфері охорони здоров’я, заснована у 2008 році. Основною метою фонду є допомога українцям у подоланні складних життєвих ситуацій, особливо під час лікування та в умовах кризових періодів.

Відтак, сторони розвиватимуть співробітництво у напрямах:

  • сприяння розвитку системи охорони здоров’я та медичної галузі країни в умовах воєнного та мирного cтану;

  • захисту населення України у надзвичайних ситуаціях мирного і воєнного стану;

  • надання допомоги для дітей і сімей, які постраждали внаслідок війни

  • реалізації проєкту «Розриваючи тишу: боротьба з гендерно обумовленим насильством та створення підтримуючої спільноти». 

На Львівщині Фонд «ЗАПОРУКА» розпочав активну діяльність у 2014 році, за цей час надав людям у потребі допомоги на понад 4 мільйони доларів.

Зокрема, у 2022 році організація відновила старий гуртожиток у селі Неслухів, перетворивши його на житловий комплекс для близько 100 осіб, які втратили житло через війну. Проєкт реалізували в партнерстві з ЛОВА та Новояричівською ТГ. 

Також був створений дитячий простір на базі школи у селі Неслухів, відтак діти отримали затишний безпечний простір для дозвілля та розвитку.

У березні цього року фонд відкрив у Львові простір «Дача», тут сім’ї з тяжкохворими дітьми можуть безоплатно жити разом протягом лікування у львівських медзакладах. 

«Велика шана пані Наталії та всій команді фонду за те, що ви є опорою для багатьох українців у цей час випробувань.

Разом зробимо для людей у нашій області більше»,- зазначив Максим Козицький. 

У 2024 році в межах національного проєкту підсилення медзакладів України фонд підтримує реабілітаційні центри – UNBROKEN та UNBROKEN KIDS. 

Напрям фізичної реабілітації є пріоритетним для Львівщини, відтак, сторони реалізовуватимуть спільні проєкти. 

Фонд «Запорука» надає комплексну допомогу на Львівщині, зокрема, психологічну та юридичну підтримку потерпілим від домашнього насильства. Проєкт також передбачає забезпечення необхідними речами жінок, які перебувають у прихистках та кризових кімнатах та шукають безпеки для себе та дітей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ