Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

Львівська поліція рекрутує телефоністів спеціального призначення

Львівська поліція рекрутує телефоністів спеціального призначення. Україна створила національну стратегію утилізації відходів. Кабінет міністрів монетизував розрахунки субсидій, а прем’єр-міністр Гройсман сподівається на українське економічне диво. Офшори не таке вже й зло, як про нього говорять – королева Британії також офшорниця. Поки арабські принци колективно крадуть із бюджету. НАТО готує цивільну інфраструктуру Європи до війни із РФ, а Рада Європи вирішила, що все лихо походить виключно від Москви.

Вимоги до телефоністів як до агентів розвідки

У відомстві Валерія Середи, керівника ГУ НП у Львівській області, виникла потреба розширити штат телефонно-комп’ютерних операторів служби «102», яку мають намір доукомплектувати фахівцями комп’ютерного набору І категорії. Завдання рекрутованих буде полягати в оперативному оцифровуванні інформації, яка надходить на телефонну лінію «102».

Новобранці повинні мати такі природні здібності, навички і професійне стремління:

  • пунктуальність, організованість, відповідальність і психологічну стійкість;
  • прагнути розвитку і самовдосконалення;
  • вміти працювати в команді;
  • вміти чітко формувати і висловлювати думку;
  • бути готовими виконувати службові обов’язки згідно графіку чергувань у змінному режимі;
  • мати високі комунікативні та аналітичні здібності;
  • вміти аналізувати, систематизувати і узагальнювати інформацію;
  • знати законодавчу базу – Конституцію України, Закон України «Про запобігання корупції», Закон України «Про Національну поліцію України».

Відбір кандидатів відбуватиметься у чотири етапи:

  • тестування законодавчої бази;
  • тестування особистісних характеристик або мізкосканування;
  • тестування логістичних здібностей;
  • остання співбесіда.

Тим, хто успішно здолає випробування, яке схоже на програму для підготовки спеціалістів розвідки, запропонують робочий стіл, комп’ютер, телефонну слухавку і заробітну платню до 4300 гривень, яка на 2484 гривні менша від середньостатистичної зарплати у Львівській області станом на вересень 2017 року.

До речі, якщо прийти на прийом до поліції на площу Григоренка, то можна побачити навіть не фаховим оком, що керівництво ГУ НП у Львівській області не володіє всіма тими якостями і навичками, яких вимагає від майбутніх поліцейських телефоністів.

Кабмін монетизував розрахунки субсидій

Уряд прийняв рішення про монетизацію розрахунків стосовно субсидій між постачальниками житлово-комунальних послуг і бюджетом. Проект постанови розроблено з метою монетизації субсидій для оплати послуг ЖКГ на рівні підприємств-надавачів послуг, що є попереднім етапом до переходу на повну монетизацію субсидій на рівні домогосподарств. Міністр соціальної політики Андрій Рева зазначив, що призначення субсидій на даному етапі залишиться згідно з соціальними нормами, але буде відрегульований механізм розрахунків.

Гройсман сподівається на економічне диво

У 2018 році уряд Гройсмана передбачає зростання ВВП вище 3%. Водночас прем’єр наголосив, що такі показники є недостатніми, оскільки зростання економіки повинно сягати не менше 5-7%. Для такого економічного зростання Україна матиме всі можливості вже у 2019 році

Головні інвестори України

За період першої половини 2017 року в Україні спостерігається приріст прямих іноземних інвестицій на $1,6 млрд. До четвірки найбільших країн-інвесторів в економіку України входять:

  • Кіпр – 25,5% у структурі іноземних інвестицій;
  • Нідерланди, які пакостили Україні в ЄС – 16,2%;
  • московський агресор – 11,4%;
  • Сполучене Королівство Британія – 5,5%.

Московський окупант ніяк не відлипне від України. За даними Держстату наприкінці 2016 року РФ перебувала на четвертому місці за обсягом інвестицій із часткою 10,2%, у і 2014-2015 роках цей показник становив всього 6%. Окрім того, за період січня-серпня 2017 року Україна скоротила експорт на Москву на 0,3%, тоді як імпорт із Московії зріс на 1%.

Національна стратегія утилізації сміття

Кабінет міністрів урешті затвердив Національну стратегію поводження з відходами. Остап Семерак, міністр екології та природних ресурсів, повідомив, що затверджена стратегія має сім розділів відповідно до семи груп відходів, серед яких – побутові, будівельні, сільськогосподарські, а також батарейки, акумулятори та інші.

Передбачається створити 500 регіональних центрів із утилізації відходів. Органи місцевого самоврядування також зобов’язані створити систему пунктів повторного використання деяких ТПВ. Пріоритетом у сфері поводження з сільськогосподарськими відходами повинна стати їх переробка в енергію, корми або інші корисні ресурси. У сфері будівельних відходів пріоритетним стане створення ринку переадресованих матеріалів.

Ради Європи: в усьому винувата Москва

Прес-служба РЄ повідомила: Комітет міністрів Ради Європи визнав, що РФ відповідальна за виконання «Мінських угод», тобто за припинення обстрілів і виведення з Донбасу своїх окупаційних військ. Комітет РЄ закликав кремлівське керівництво до цілковитої та швидкої реалізації мирного плану. Перед голосуванням представник московського агресора намагався дискредитувати Україну й поставив на голосування кремлівські поправки щодо цього рішення РЄ, проте жодна країна їх не підтримала.

Водночас Рада Європи привітала прогрес України у проведенні позитивних структурних змін у напрямку децентралізації, антикорупційної реформи і реорганізації Верховного суду.

НАТО готується до війни з РФ

Північноатлантичний альянс хоче переобладнати транспортну інфраструктуру на території Європи для підвищення мобільності збройних сил Альянсу. Про це заявив Єнс Столтенберг, генеральний секретар НАТО: «Ми повинні оновити наші військові вимоги до цивільної інфраструктури. Йдеться про пристосування для військових потреб муніципальних доріг, залізниць та аеропортів. Це стало життєво важливим для НАТО. На тлі функціонування нової командної структури збройні сили НАТО повинні покращити свою мобільність у переміщенні територією Європи, що є ключовим чинником для оборони і стримування агресора».

Офшорять всі

Видання «Guardian» повідомило, що міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), який фінансує один із фондів Джорджа Сороса, спільно з рядом міжнародних ЗМІ опублікував матеріали про діяльність офшорних компаній, в яких згадано 120 політиків, серед яких – прем'єр Канади, члени адміністрації Дональда Трампа, двір королеви Єлизавети II, компанії Apple і Uber та багато інших.

І серед принців є злодійчуки

У рамках масштабної кампанії по боротьбі з корупцією 5 листопада в Саудівській Аравії затримали одинадцять принців і чотирьох міністрів. Влада Саудівської Аравії планує конфіскувати в заарештованих гроші та інші активи на суму понад $800 мільярдів. Всього було затримано орієнтовно 60 осіб, серед яких – знані бізнесмени, чиновники і члени королівської сім'ї. Про це повідомило видання «The Wall Street Journal».

Раніше король Саудівської Аравії Салман Аль Сауд заявив, що у вищих урядових колах є люди, які ставлять свої особисті інтереси вище національних і займаються незаконним збагаченням. У зв'язку з цим король видав указ про системну боротьбу з корупцією.

Ставлення громадян США до політичних партій

Понад половина мешканців США негативно ставиться до Демократичної партії. Про це повідомила телекомпанія CNN, опрацювавши результати власного опитування. На поточний момент число противників Демократичної партії США досягло максимального показника – 54% від часу появи перших таких опитувань у 1992 році. Сьогодні позитивно до партії Хілларі Клінтон ставляться 37% громадян США, а решта 9% респондентів не змогли визначитись. За даними CNN, у березні 2017 року Демократична партія мала 44% прихильників.

Республіканська партія отримала позитивну оцінку від 30% американців, негативну від 61% респондентів, а 9% теж не визначились. Майже такий самий рейтинг республіканці мали у вересні 2017 року: тоді він набув мінімуму за останні 25 років.

Вчора була перша річниця Трампа

Рівно рік тому, 8 листопада 2016 року, під час президентських виборів у США несподівано переміг республіканець Дональд Трамп, якому більшість ЗМІ, політологів, експертів і просто недоброзичливців прогнозували поразку від Хілларі Клінтон. І справді, Клінтон випередила Трампа на 2,9 мільйонів голосів виборців, набравши 65,8 мільйонів проти 62,9 мільйонів прихильників Трампа. Проте 70-річний Дональд Трамп переміг завдяки 306 голосам виборців проти 232 за Хілларі Клінтон, він став найстаршим президентом в історії США.

Ці вибори стали п'ятими в історії США, коли президентом країни став кандидат, який набрав менше число голосів виборців. Формально Дональд Трамп вступив на посаду тільки у січні 2017 року, тому насправді він керує країною лише 10 місяців.

Ярослав Левків

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ