Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Львові сталася збройна сутичка між азербайджанцями та вірменами

Львівська поліція розшукує групу вірмен, які вчинили збройний напад на азербайджанців. Унаслідок конфлікту, що стався вчора, 16 травня, у залізничному районі Львова, 6 азербайджанців були госпіталізовані. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство) КК України.

Як писало Гал-інфо із посиланням на повідомлення ГУ НП у Львівській області, через масову бійку  між іноземцями поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «хуліганство».

фото: Facebook Teymur Mamedov

Нагадаємо, за словами очевидців, участь у бійці, що сталася 16 травня  близько 16:00, брали близько двадцяти чоловіків віком від 25 до 45 років, котрі також застосовували травматичну зброю. До приїзду поліцейських біля кафе залишились лише травмовані – інші учасники встигли втекти на автомобілі.

Водночас, як йдеться на сторінці у Facebook Об'єднаного конгресу азербайджанців України, вірмени хотіли помститися азербайжанцям за масову бійку, що сталася 3 дні тому між азербайджанськими і вірменськими вболівальниками на чемпіонаті Європи з ушу-Санда у Львові, в результаті якої вірмени були побиті. 

фото: Facebook Teymur Mamedov

"В українському місті Львів група вірмен сьогодні (вчора 16 травня, - ред.) о 16:00 вчинила збройний напад на азербайджанців, в результаті якого шість азербайджанців були поранені.

За словами голови Об'єднаного конгресу азербайджанців України Ровшан Тагієв, вірмени напали на магазин, який належить голові молодіжної організації у Львівській області Шахріяру Раджабова і його братові Магеррамову Раджабову, і образили азербайджанців.

Вони (вірмени) хотіли помститися за масову бійку, що сталася 3 дні тому між азербайджанськими і вірменськими вболівальниками на чемпіонаті Європи з ушу-Санда у Львові, в результаті якої вірмени були побиті. Конфлікт спалахнув після того, як на арену винесли прапор сепаратистської «НКР».

Під час події ( йдеться про бійку 16 травня) М. Раджабов, рятуючись від них (від вірмен), пішов в інший магазин, де були його інші азербайджанські ровесники. В цей час знову сталася масова бійка. Побачивши, що в рукопашному бою їм не впоратися, вірмени вдалися до вогнепальної зброї. Вони поранили шістьох азербайджанців і втекли з місця події. На даний момент правоохоронні органи Львова, а тому числі Служба безпеки ведуть розслідування. Також було оголошено розшук вірмен, які брали участь в бійці.

Об'єднаний Конгрес Азербайджанців України глибоко обурені і зробить всі можливі правові дії, щоб винуватці понесли гідне покарання", - йдеться у повідомленні. 

фото: Facebook Teymur Mamedov

Додамо, один із членів Об'єднаного конгресу азербайджанців України Темур Мамедов зазначив на своїй сторінці у Facebook, що бійка сталась  на площі Двірцевий поблизу Залізничного возкалу.

Серед ушкоджень - черепно-мозкові ушкодження, струс головного мозку, множинні переломи кінцівок, перелом щелепи і кульові поранення голови і ноги, пошкоджені транспортні засоби. Злочинці зникли з місця події. На місце прибули працівники поліції, МВС, СБУ та міжнародного відділу.

Про те, що сталося оповіщено посольство Азербайджанської республіки в Україні та Державний Комітет по роботі з діаспорою. Від імені Об'єднаного Конгресу азербайджанців України у Львівській області та від представників всієї азербайджанської діаспори вимагаємо від працівників МВС, СБУ, і прокуратури м.Львова якнайшвидшого розслідування даного кримінального злочину і покарання винних", - зазначено у дописі.

фото: Facebook Teymur Mamedov

Львівські правоохоронці встановлюють причину конфлікту, особи учасників бійки, а також вживають усіх заходів для їх затримання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ