Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОР обговорили можливості спрощення умов перебування іноземних волонтерів

Зустріч представників влади з іноземними волонтерами, які здійснюють діяльність в Україні, відбулася 16 грудня у Львівській обласній раді.
Фото: ЛОР

Участь у зустрічі взяли представники Львівської обласної військової адміністрації, Державної прикордонної служби України, Відділу центрального оформлення документів для іноземців, Центру демократії та верховенства права, Карітасу та Львівської обласної ради.

Питання, які обговорили присутні: отримання віз для довготривалого перебування в Україні (сьогодні термін перебування іноземних громадян складає 90 днів на пів року), виплати іноземним військовим, виплати сім'ям загиблих військовослужбовців, нові правила ввезення гуманітарної допомоги, що унеможливлюють діяльність індивідуальних волонтерів-іноземців, оформлення посвідок на тимчасове проживання та міграційні питання, потребу налагодження каналу комунікації між представниками іноземної волонтерської спільноти та українською владою.

Представники волонтерської спільноти напрацювали резолюцію з метою спростити законодавчі умови діяльності волонтерів-іноземців в Україні. Після ухвалення остаточного варіанту документа його підпишуть волонтерські організації України.

«Ця резолюція – результат титанічної праці волонтерів. Для її напрацювання були проведені кілька волонтерських самітів та круглий стіл. Документ був узгоджений на III Міжнародному волонтерському саміті й під час круглого столу за участі волонтерів Львівщини, іноземних волонтерів і представників влади. Досі в Україні ніхто системно не допомагав іноземним волонтерам розв'язувати проблеми, з якими вони стикаються. Це необхідно зробити щоби зберігати міжнародну підтримку під час війни», – зазначила депутатка Львівської обласної ради Ірина Супрун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ