Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівське пологове відділення отримало новий пересувний рентген-апарат

Львівське медоб’єднання акушерства та гінекології отримало сучасний рентгенівський апарат Shimadzu. Він – пересувний, і завдяки цьому лікарі можуть мобільно та швидко провести обстеження та обрати тактику лікування.
Фото - ЛМР

Нещодавно, з допомогою цього апарату, неонатологи вчасно виявили рідкісну вроджену ваду дихальної системи у малюка, повідомляють в ЛМР.

Рентген-апарат отримало пологове відділення 3-ї міської лікарні, що на вул. Рапопорта, адже пологовий будинок №1 має таке обладнання. Апарат закупили за кошти бюджету розвитку Львівської громади. Його вартість – 3,2 млн грн.

«Знання і вміння наших лікарів разом із цим потужним апаратом допоможуть ще краще ставити діагноз та проводити лікування. Нещодавно нашим неонатологам вдалося вчасно запідозрити вроджену ваду розвитку дихальної системи новонародженого. Дитину було скеровано на комп’ютерну томографію легень, де було виявлено патологію – неонатальний пневмомедіастинум, що зустрічається у 25 випадках на 10 тисяч новонароджених», - зазначають у Львівському медичному об’єднанні акушерства та гінекології.

Зазначимо, саме цей пересувний рентген-апарат дає змогу пологовому відділенні укласти пакет неонатальної допомоги із Національною службою здоров’я України (однією із вимог до підписання цього пакету є наявність у закладі саме пересувного рентгену).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ