Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівське училище розробило для військових особливе електробагі

У львівському училищі №29 створили особливе електробагі, яке вже зовсім скоро буде допомагати військовим на передовій. Ця розробка має багато переваг, тому начальний заклад вже має чергу з підрозділів, які потребують схожий транспортний засіб.

Про це розповіли в ЛМР. 

«Це електробагі – це вдосконалений виріб нашого першого проєкту, електротрицикла. У травні ми передали його військовим і досі отримуємо схвальні відгуки. Ми вирішили вдосконалити розробку і так створили електробагі, який може тихо і влучно допомагати захисникам на фронті. Залишилось доробити декілька фінальних штрихів і за кілька днів цей автомобіль поїде виконувати бойові завдання. Вже маємо нові замовлення від військових, тому одразу після цього проєкту беремося за нові», – зазначає Роман Стецький, керівник Вищого професійного училища №29 Львова.

Над створенням багі впродовж двох місяців працювали і майстри, і учні училища. Розробники кажуть, що цей транспортний засіб зібраний із підручних матеріалів, які знайшли на металобрухті, переварили і «з нуля» склали каркас. Решту необхідних деталей закупляли за кошти благодійників: за три дні вдалося зібрати необхідні 140 тисяч гривень та приступити до роботи.

«Унікальність цього вибору в тому, що він повністю працює на електротязі, працює на акумуляторних батареях, тож не потребує додаткових витрати під час використання. Також він повністю безшумний, а це якраз те, що потрібно хлопцям на передовій. Окрім того, цей автомобіль може працювати вночі без використання будь-яких світлових вогнів, адже тут можна закріпити камери нічного бачення та планшет і за ними бачити, куди їхати», – розповідає Андрій Кашуба, майстер виробничого навчання училища №29.

Важливо, що всі 17 закладів професійної освіти, які працюють у Львові, в той чи інший спосіб допомагають військовим, що боронять нашу державу від ворога: ремонтують автомобілі і комп’ютерну техніку, розробляють допоміжні вироби, готують страви на передову та багато іншого.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/education/298312-lvivske-uchylyshche-rozrobylo-dlia-viiskovykh-osoblyve-elektrobahi-video

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ