Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські архітектори занепокоєні містобудівним хаосом у Львові

Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
1/3
Члени Львівської обласної організації Національної Спілки Архітекторів висловили своє занепокоєння через видачу сотні дозволів на будівництво житлових будинків, які грубо суперечать генеральному плану Львова.

Сьогодні, 18 серпня, члени Львівської обласна організації Національної Спілки Архітекторів України заявили про підтримку лідера ГО “Форум Львів і майбутнє” Ігоря Кузьмака у його намірі кандидувати на посаду міського голови Львова.

Вони переконанні, що саме їх колега — Ігор Кузьмак здатен припинити містобудівне свавілля на території європейської архітектурної перлини.

Він імені спілки заяву зачитав кандидат архітектури, голова Спілки архітекторів Львівської області Богдан Гой.

Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
1/1

Зокрема, фахівець наголосив на тому, що Спілка архітекторів – це не просто абстрактне визначення. Це перш за все люди. Архітектори, проєктанти, дизайнери та землевпорядники, інженери та реставратори.

“Львів’яни, які працюють для рідного міста, вболівають за майбутнє Львова, та бачать весь обсяг тої великої кількості проблем та викликів, які постають перед Львовом у контексті міської господарки, нормальної роботи органів влади, та дотримання головного принципу розвитку міста - системності. Говорити про системність в управлінні Львовом станом на зараз не доводиться, з огляду хоча б на факт видачі більше, ніж сотні дозволів на будівництво житлових будинків, які грубо суперечить генеральному плану Львова”.

На переконання спілки архітекторів такі практики породжують нерозуміння та непорозуміння.

“Такі практики можуть стати, і вже стають підставою для містобудівного хаосу у Львові. Відтак, на погляд учасників спілки архітекторів, для розв'язання цих проблем і комплексного, системного розвитку Львова, наше місто потребує як ніколи перш за все команди професійних фахівців, а не професійних політиків. Є очевидною критична необхідність наявності у майбутнього міського голови Львова необхідного фаху, знань, та компетенції, для ефективного управління містом, а також наявність команди, яка відбирається на підставі фахового рівня, а не особистої відданості”.

На думку членів Спілки, рішення є. Вони запевняють у тому, що саме компетентний архітектор та інженер є тою людиною, яка мусить очолити Львів, з огляду зокрема на характер тих критичних проблем, які існують зараз в нашому місті.

Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
1/1

Аби не бути голослівними експерти виокремили кілька кричущих проблем, які турбують львів’ян.

“Це порушення генерального плану, це переущільнення Львова житловою забудовою, це проблеми зі станом комунальних мереж та транспортною системою міста. Рішення всіх цих проблем потребують масштабних проектів, і для їх реалізації необхідна особа з потужними організаторськими здібностями, та відповідним фахом”.

Тож, з огляду на цю необхідність, спілка архітекторів прийняла рішення підтримати Ігоря Кузьмака у його наміри балотуватись на посаду очільника Львова.

Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо
1/1

На думку Богдана Гоя та його колег, саме Ігор Кузьмак володіє і необхідними для цієї відповідальної місії навичками та досвідом, і має навколо себе професійну та згуртовану команду.

“Всі ми є давно знайомі з Ігорем Кузьмаком, і як ніхто інший у його професійній діяльності мали змогу спостерігати його як успішного фахівця, та що не менш важливо - принципового та вольового лідера. За сукупністю особистих рис, професійних якостей та фактів біографії, які підтверджують високу репутацію пана Ігоря, ми вважаємо, що саме він зможе почати необхідні та давно назрілі зміни у основних сферах життєдіяльності міста.

Адже Львів потребує змін!”, – підсумували офіційний лист-підтримку Спілки архітекторів Львова Богдан Гой.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ