Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські десантники вдосконалили вогневу майстерність

До заходу бойової підготовки залучалися офіцери управління військової частини, а також військовослужбовці-контрактники та солдати строковики підрозділів бригади. Про це повідомляє інформаційне агенство Міністерства Оборони України.

На базі Міжнародного центру миро творчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного понад пів сотні військовослужбовців окремої десантно-штурмової бригади провели практичне заняття з вогневої підготовки.

Зі слів тимчасово виконуючого обов’язки заступника командира бригади з бойової підготовки підполковника Олега Апостола, для десантника влучна і швидка стрільба – запорука виживання на полі бою і блискавичного виконання поставлених перед ним завдань. Важливість систематичних вправ на вогневому рубежі і контролю над рівнем індивідуальної підготовки кожного бійця-десантника доведена у бойових умовах і продиктована активністю залучення особового складу до виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил.

Відтак, крилаті піхотинці відпрацьовували вправи стрільб на вогневому рубежі із стандартною мішенною обстановкою: тобто з мішенями що піднімаються. А також відпрацьовували вправу, що порівняно нещодавно увійшла до курсу стрільб підрозділів ДШВ: стрільба з-за укриття по так званих "гонгах". При влучанні, така мішень відгукується сталевим дзвоном. То ж військовослужбовець може фіксувати свою влучність на слух. А укриття: це стіна із отворами різного розміру та на різних рівнях. Відтак, при виконанні вправи боєць повинен зміщувати положення власного тіла, перекладати зброю з правої руки у ліву, присідати, чи лягати на землю.

В реальному бою, як правило, не має часу для того, аби зайняти вірне, ідеальне положення. Ситуація діаметрально протилежна. Тому ти маєш не лише швидко шукати ціль, а й вести влучний вогонь практично з будь-якого положення, – говорить заступник командира роти з парашутно-десантної підготовки лейтенант іван вернигора. – Тут, на полігоні, ми раз за разом проводимо весь особовий склад через цю навчальну ділянку, щоби на рівні рефлексів закріпити у особового складу здатність вразити ціль з а миттєвості після її візуальної фіксації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ