Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські хірурги врятували 41-річну породіллю, яка втратила два літри крові

Після народження п’ятої дитини у Тетяни розірвалась яєчникова артерія, повідомляє Перше медоб'єднання Львова.
Фото: Перше медоб'єднання Львова.

Свого синочка Михайла Тетяна народила в одному з пологових будинків Львова. Та на третю добу, вставши серед ночі погодувати маля, відчула раптовий нестерпний біль в животі та покликала на допомогу.

Каретою швидкої жінку терміново доправили до лікарні Святого Пантелеймона. Комп’ютерна томографія показала: у породіллі розірвалася аневризма яєчникової артерії. Аневризма, тобто, потовщення судини, була розміром 3х5 см. Розпочалася сильна кровотеча.

"Це – унікальний випадок. В українських наукових джерелах інформація про таке розташування аневризми відсутня, в англомовних – описано близько 30 випадків", – кажуть у Лікарні Святого Пантелеймона.

Через незвичне розташування аневризми  Тетяна втратила два літри крові  уся кров зібралася в заочеревинному просторі між хребтом та внутрішніми органами, утворивши гігантську гематому.

Як пояснюють медики, це, власне, врятувало жінці життя. Адже дало час довезти її до лікарні. Однак, під тиском гематоми, оболонки заочеревного простору будь-якої миті могли розірватись, що призвело б до раптової зупинки серця. 

Хірургічне втручання тривало дві години. Лікарям вдалося зупинити кровотечу. Разом з аневризмою довелося видалити лівий яєчник.

У реанімації Тетяна провела чотири дні, згодом її перевели у палати Центру хірургії. За тиждень жінка змогла повернутись додому. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ