Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські хірурги врятували від ампутації ногу поліцейській

Фото лікарні святого Пантелеймона
Фото лікарні святого Пантелеймона
Фото лікарні святого Пантелеймона
Фото лікарні святого Пантелеймона
Фото лікарні святого Пантелеймона
Фото лікарні святого Пантелеймона
Фото лікарні святого Пантелеймона
Фото лікарні святого Пантелеймона
1/4
Через надважкий відкритий перелом з масивним дефектом м'яких тканин гомілки, пацієнтка – 25-річна поліцейська Ольга Бриндас мала прямі покази до ампутації. Але хірурги лікарні святого Пантелеймона, які за час повномасштабного вторгнення стикалися і з більш важкими воєнними травмами, врятували кінцівку, провівши надскладну реконструктивну операцію, - інформує пресслужба ЛМР.

Ольга Бриндас – 25-річна поліцейська з міста Яворів, що на Львівщині. Вдень 29 травня вона перебувала на службі, саме виходила з приміщення міської ради, як раптом – на тротуар виїхав позашляховик і наїхав прямо на Ольгу. Згодом з’ясують, що водійка за кермом була п’яною. 

«Я відкриваю двері – і одразу машина в мене влітає. Все сталося за секунду. В той момент я відчула шалений страх та подумала про свою дитину», - ділиться спогадами про найстрашніший у житті день молода поліцейська.

Ольгу каретою швидкої екстрено доправили з Яворова до Львова, у лікарню святого Пантелеймона. Стан був украй важкий: масивна крововтрата, відкритий перелом гомілкової кістки, три переломи стегна, травма м'яких тканин обличчя та грудної клітки. Та найгірша ситуація була з ногою. Через надважкий відкритий перелом з масивним дефектом м'яких тканин гомілки, пацієнтка мала прямі покази до ампутації. Але хірурги лікарні вирішили спробувати зберегти кінцівку. Операція тривала впродовж 15-ти годин.

«Аби зберегти пацієнтці ногу, ми застосували сучасну методику, а саме трансплантацію її власних м'яких тканин з іншої ділянки тіла. Нам вдалося пересадити необхідний для закриття дефекту масив тканин та відновити цілісність гомілкової кістки», - розповідає про складну реконструктивну операцію завідувач відділення №1 Центру хірургії та онкології лікарні святого Пантелеймона Гнат Герич.

Команді лікаря таки вдалося зберегти ногу поліцейській. Але попереду ще було тривале відновлення.

«Мені було так важко та боляче навіть просто лежати. Ще, крім того, перші 6 тижнів мені не можна було рухатися, аби таз зрісся. Тоді я мріяла хоч сісти та дуже боялася, що більше ніколи не зможу ходити», - каже Ольга про свій стан після складної операції.

Було важко, але вже на другий місяць після ДТП, завдяки щоденній роботі з фізичними терапевтами, поліцейська почала ходити на милицях.

«Вона дуже цілеспрямована та вмотивована жінка. За такий короткий проміжок часу після важких поєднаних травм вона вже ходить та, нарешті, може повернутися до свого життя та до своєї донечки», - розповідає про реабілітацію пацієнтки фізичний терапевт Лев Шпунт.

Сьогодні Ольга вже вдома, з родиною. Вона із задоволенням проводить час зі своєю 5-річною донечкою та коханим чоловіком, та знову стоїть на варті правопорядку. Поліцейська часто думає про те, що її дитина могла залишитися без мами, тож закликає всіх водіїв не сідати за кермо в нетверезому стані» І безмежно вдячна львівським медикам за можливість жити повноцінно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ