Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські хірурги виправили хлопчику з Донецька ваду обличчя

Хірурги Центру дитячої медицини, лікарні «Охматдит» виправили хлопчику з Донецька ваду обличчя, яку не вдавалося виправити 10 років.
Фото: Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит"

Про це повідомили на Facebook-сторінці Центр дитячої медицини. Лікарня "Охматдит".

У свої 10 років Русланові з Донеччини доводилося втрачати надію на одужання двічі. Вперше – удома, в Донецьку, коли операція для закриття розщілини губи не відбулася через проблеми з низьким гемоглобіном і вдруге у Дніпрі, коли така ж операцію відмінили через високу температуру.

Хлопчик з багатодітної родини, у мами з татом - 5 діток. Хлопець народився з розщілиною губи і піднебінням, з першого року життя хлопчик погано набирав вагу, з віком вада все більше заважала йому їсти, пити, розмовляти. Мама Таня навчилася добре розуміти синочка, а ось іншим це важко і з віком проблема тільки посилювалася.

Зазвичай розщілину губи лікарі коригують у перші місяці, але в Руслана не виходило з лікуванням усі його 10 років. І причин немало, адже дитинство Руслана припало на війну – усе його життя його дім потерпає від ворожих обстрілів, а його тато змушений захищати свою родину зі зброєю у руках.

Коли почалось повномасштабне вторгнення, мама Таня зібрала свою велику родину і переїхала з Покровського району на Донеччині до Хмельницької області. Тут родина пробує облаштувати собі побут, щоб дочекатися свого татка з війни. Уже тут, на відносно мирній території мама дізналася про Центр і не вагаючись, вирішила зважитись на довгоочікувану операцію для Руслана.

Команда Центру запропонувала рішення – виправлення дефекту у 2 етапи і комплексну реабілітацію. Русланчику хірурги провели традиційне втручання – закриття дефекту губи.

Такі операції краще робити немовляткам у 3-4 місяці, краще не відтягувати з операцією.

"Русланчику ми провели наше традиційне втручання – закриття дефекту губи. Такі операції краще робити немовляткам у 3-4 місяці, краще не відтягувати з операцією, аби не травмувати дитину, адже потім у неї будуть труднощі у колективі. Усе пройшло добре, ми задоволені результатом", - розповіла щелепно-лицева хірургиня Центру Христина Погранична.

Уже за кілька тижнів Руслан з мамою повернуться до львівського "Охматдиту", щоб продовжити лікування – маленького пацієнта чекає ще одна, вже остання, операція і спеціальні заняття з логопедом у нашій Клініці реабілітації дітей Гдиря Оксана, щоб у нових умовах Руслан вчився говорити виразно і чітко.

"У Львові найкращі фахівці, тут все зробили дуже добре, ми вже одужуємо і готуємося до занять з логопедом", - сказала мама хлопця.

Операційна команда: проф. Огоновський Роман, Погранична Христина, анестезіолог Приймакова Віра.

Адреса: м. Львів, вул. Лисенка, 31.

Контакти для запису на консультацію:

067 760 00 31.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ