Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські кардіохірурги врятували немовля з критичною вадою серця

Щороку в Україні народжується близько 80-100 дітей з транспозицією магістральних артерій.
Фото: Перше ТМО

В Першому медоб’єднанні Львова розповіли історію Михайлика, який народився з цією вадою. 

"Дві головні артерії, що відходять від серця хлопчика, були змінені місцями: від правого шлуночка відходила аорта, а від лівого – легенева артерія. Та все мало б бути навпаки", – йдеться в повідомленні.

Ця вроджена вада, передають медики, супроводжується ціанозом – синюшністю шкіри. Адже через важке порушення кровообігу кисень не надходив до органів дитини в потрібній кількості.

 Аби врятувати дитину дитячі кардіохірурги лікарні Святого Миколая вже наступного дня після народження виконали Михайлику складну операцію.

"Кардіохірурги невідкладно провели радикальну корекцію – поміняли місцями основні артерії, повернувши їх в правильне положення та пересадили коронарні артерії – маленькі артерії, що живлять серцевий м'яз", – додають у Першому медоб'єднанні.

Операція тривала понад чотири години та пройшла вдалоМалюка виписали на 10 день після втручання. З ним усе добре.

У Першому ТМО кажуть про невтішну статистику: діти, що народилися з транспозицією магістральних судин, швидко впадають в критичний стан. Без хірургічного втручання близько 30% немовлят з таким діагнозом помирають протягом першого тижня життя, ще 70% – упродовж наступних шести місяців.

За консультацією дитячого кардіохірурга можна звертатись за номером: 0800333003.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ