Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські «Карпати» Ригу не підкорили

На Х міжнародному юнацькому турнірі з футболу «Riga Cup – 2009», що триває у столиці Латвії, завершили боротьбу команди сформовані з гравців 1994 року народження. Львівські «Карпати» (тренер – Олег Бойчишин), поступившись у «бронзовому» фіналі господарям змагань, ровесникам з ризького «Сконто», посіли четверте місце.
«Riga Cup – 2009» проводиться у чотирьох вікових категоріях, в кожній з яких заявлено по вісім команд. Першими на старт вийшли найстарші, команди сформовані з гравців 1994 року народження. «Карпати» в першому матчі групового турніру зустрілися з командою ЮЯК з фінського міста Ювяскюля. Гра видалася для обох колективів непростою. Давалося взнаки нервове напруження першого матчу та й потрібен був певний час, аби призвичаїтися до дещо незвичного штучного покриття. І все ж підопічні Олега Бойчишина, незважаючи на всі труднощі, зуміли здолати опір непоступливих скандинавів. Переможний м’яч на 45-ій хвилині провів хавбек Ігор Поручинський – 1:0.
Поєдинок другого туру, в якому суперником карпатівців була «Левадія» з Таллінна, розпочався для нашої команди невдало. Вже на 11-ій хвилині естонці після влучного удару Нікіти Когера вийшли вперед – 1:0. Однак цей гол не зламав галичан і вже за дванадцять хвилин на табло горіли цифри 1:1. В складі «Карпат» відзначився гравець середньої лінії Юрій Верещак. В подальшому гра тривала за переваги «зелено-білих», але перемогти прибалтів їм так і не вдалося.
Найбільш невдалим у Ризі для «Карпат» виявився заключний матч групового турніру проти ровесників із добре знаного у Європі німецького клубу «Вердер» (Бремен). Хоча розпочався він для наших хлопців краще нікуди: вже на 2-ій хвилині нападник карпатівців Андрій Дронський вивів свою команду вперед – 1:0. Однак цей гол виявився єдиним успіхом галичан у матчі. Отямившись від стартового шоку, розлючені німці пішли в атаку і в період з 18-ої по 45-ту хвилини чотири рази змушували львів’ян розпочинати з центра поля. В складі «музикантів» дублем відзначився Айцице Левент, а Хайнс Коллін і Руф Алекс залишили у карпатівських воротах по одному автографу. Тож «Вердер» переміг – 4:1.
Незважаючи на поразку від німців, «Карпати» посіли в своїй групі друге місце, що дало їм право продовжити боротьбу за нагороди в півфіналі. Зустріч «зелено-білих» проти голландського «Ден Хаага» з Гааги пройшла в напрочуд запеклій та рівній боротьбі. В подібних поєдинках зазвичай все вирішує один м’яч. Так сталося й цього разу. Як не прикро, але фортуна посміхнулася юним футболістам з Країни тюльпанів – 0:1. Перемогу «Ден Хаагу» на 44-ій хвилині приніс гол у виконанні Твена Меертена.
Після поразки у півфіналі на «Карпати» в заключний день «Riga Cup – 2009» чекав матч за «бронзу». Суперником «зелено-білих» в зустрічі за місце на подіумі було ризьке «Сконто». На жаль, гра для команди Олега Бойчишина склалася не найкращим чином. Вже на 12-ій хвилині Елвіс Стегліс вивів господарів турніру вперед – 1:0, а на 41-ій хвилині після удару Аланса Зелтінса арбітри вдруге зафіксували взяття воріт нашої команди – 2:0. І хоча вже за три хвилини форвард «Карпат» Назар Савицький, до речі син президента баскетбольного клубу «Політехніка-Галичина», відновив інтригу в матчі, принаймні зрівняти рахунок галичанам так і не вдалося. Фінальний свисток зафіксував перемогу «Сконто» – 2:1.

Результати стикових матчів:

Матч за 7-е місце: ТПС (Турку, Фінляндія) – «Коломягі» (Санкт-Петербург, Росія) – 3:2 (1:0).
Матч за 5-те місце: ЮЯК (Ювяскюля, Фінляндія) – «Левадія» (Таллінн, Естонія) – 4:0 (4:0).
Матч за 3-тє місце: «Сконто» (Рига, Латвія) – «Карпати» (Львів, Україна) – 2:1 (1:0).
Фінал: «Вердер» (Бремен, Німеччина) – «Ден Хааг» (Гаага, Голландія) – 4:0 (3:0).

Підсумкова таблиця «Riga Cup – 2009» (U-15):

1. «Вердер» (Бремен, Німеччина).
2. «Ден Хааг» (Гаага, Голландія).
3. «Сконто» (Рига, Латвія).
4. «Карпати» (Львів, Україна).
5. ЮЯК (Ювяскюля, Фінляндія).
6. «Левадія» (Таллінн, Естонія).
7. ТПС (Турку, Фінляндія).
8. «Коломягі» (Санкт-Петербург, Росія).


Олег БОЙЧИШИН (тренер «Карпат»):

- Враження від перебування у Ризі, як і від самого турніру, і в мене, і в хлопців, не сумніваюся, залишаться найкращі. Господарі на чолі з президентом футбольного центру «Сконто», екс-кіпером «Карпат» Раймондом Лайзансом організували все просто чудово. В цілому я задоволений виступом. Команда помірялася силами з сильними суперниками, набралася міжнародного досвіду, що повинно допомогти нам в подальшій роботі. Та й четверте місце не вважаю провальним. Хоча звісно, хотілося виступити краще. Знаєте, я перед кожним матчем, перед кожним турніром ставлю хлопцям лише максимальні завдання. По іншому у футболі не можна. Адже футбол – це не лише техніка і тактика, сила і швидкість. Це ще й характер, бажання перемогти, вміння проявити вольові якості, коли не все йде так, як хотілось би. А ще хочу сказати, що нам би частіше проводити матчі з такими суперниками, як «Вердер» і «Ден Хааг». Тоді б ми додавали в майстерності значно швидше. Після матчів з ними хлопці мені казали, що вони, незважаючи на поразки, отримали справжнє задоволення від гри.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ