Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські лікарні на 100% готові до нової хвилі коронавірусу

За словами директора Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергія Федоренка, у регіоні медзаклади на 100% забезпечені вакцинами та лікарняними ліжками.

Як розповів у коментарі Гал-інфо Сергій Федоренко, щеплення від коронавірусної інфекції можна зробити у Львівському обласному центрі контролю та профілактики хвороб та за місцем проживання. На сьогодні медзаклади на 100% забезпечені вакцинами. Серед них вакцини, які застосовуються у цілому світі. 

Щодо вакцинації від коронавірусу вчетверте ведуться наукові дискусії всередині медично-академічної громадськості та ВООЗ. У МОЗі не давали ніяких рішень про бустер, каже лікар, проте вакцинація третьою дозою на думку медика доцільна у випадку клінічних показів. 

В Україні дозволили введення четвертої дози вакцини проти COVID-19

“Що стосується третьої дози, то такі роз’яснення були дані МОЗ ще до початку агресії зі сторони росії. Рішення про третю вакцинацію є чинне, я б радив дотримуватися цих рекомендацій, і за клінічними показами третю дозу треба зробити”, – каже Сергій Федоренко.

Також директор Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні Сергій Федоренко наголосив, що можна говорити про достатню кількість ліжок у медзакладах.

Фото: Depositphotos

“У зв’язку зі зменшенням кількості хворих на коронавірус, ліжкова мережа була скоригована. Проте є всі підстави говорити про достатню кількість лікарняних ліжок, – наголошує медик і додає. Крім того, у Департаменті охорони здоров’я Львівщини, є оперативний план перепрофілювання ліжок в медичній системі Львівщини і за потреби терапевтичні чи хірургічні профільні ліжка тощо будуть переобладнані для прийому хворих на коронавірусну інфекцію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ