Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські маршрутки і надалі їздитимуть нелегально

Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо
1/4
Апеляційну скаргу ГО «Львівтрансзахист» на рішення господарського суду Львівської області щодо визнання недійсними листів про розірвання договорів на обслуговування громадських маршрутів між управлінням транспорту ЛМР та перевізниками ТОВ «Міра і К» та ПАТ «АТП-14630» визнано безпідставною.

Таке рішення прийняв Львівський апеляційний господарський суд під час засідання, що відбулось сьогодні, 10 жовтня. Про це інформує кореспондентка Гал-інфо.

Як вказано у рішенні суду, апеляційну скаргу припинено у зв’язку з тим, що суд не отримав достатніх доказів порушення прав громадської організації, яка оскаржувала рішення. У відповідь на це рішення представник ГО «Львівтрансзахист» заявив журналістам, що організація подаватиме касаційну скаргу.

«Суд звів своє рішення до того, що права ГО «Львівтрансзахист» не були порушені, але ж були порушені права мешканців Львова, пасажирів громадського транспорту. Рішення звелося до того, що ГО «Львівтрансзахист» не є стороною договору про здійснення перевезень між управлінням транспорту ЛМР і перевізником. Але це договори публічно-правового характеру, які укладаються не просто так, а в інтересах громади і на користь мешканців. Громадська організація якраз і покликана відстоювати інтереси мешканців, інтереси громади, адже, як бачимо ЛМР не виконує цю функцію, тож її доводиться виконувати ГО», - пояснив юрист Тарас Бучма, який представляв інтереси «Львівтрансзахисту» у суді.

Нагадаємо, Львівський апеляційний адмінсуд позбавив права на перевезення пасажирів двох львівських перевізників («Міра і К» та ПАТ «АТП-14630»), які обслуговують понад 20 міських маршрутів. Перевізники, своєю чергою, оскаржили це рішення і домоглись скасування розірвання договорів. Приводом для оскарження рішення стало те, що у своїх листах про розірвання в односторонньому порядку угод на обслуговування міста мерія чомусь не вказала конкретні факти порушень, здійснених перевізниками. Більше про цю справу читайте ТУТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ