Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівські "Отамани" успішно виступили на чемпіонаті світу з драгонботу

Львівський спортивний клуб «Отаман» успішно виступив на чемпіонаті світу з дрогонботу, що завершився у Києві. Змагання такого рівня на Оболонській Набережній відбулися вперше.

«Отамани» були представлені у вікових категоріях сеньйори ( до 40 років), та майстри 40+ (старші 40 років) в чоловічих, змішаних та жіночих екіпажах. Медальний доробок львів’ян вийшов вражаючим - 10 золотих, 10 срібних та 4 бронзові медалі, що в свою чергу дозволило команді очолити медальний залік і зайняти перше командне місце за сумою усіх призових місць.

«Виступ нашої команди вважаю успішним, - каже Дмитро Штикало, веслувальник «Отаманів» у категорії майстри 40+. - Нам вдалося вибороти головний Кубок змагань у категорії човнів D-12 (човен на 10 веслувальників), а також кубок за друге місце у категорії човнів D-22 (човен на 20 веслувальників). Вважаю, у такому результаті на чемпіонаті світу заслуга засновника «Отаманів» Андрія Маслюка, тренера Романа Бундза, Ярослава Редька та кожного члена клубу, які увесь рік готувались до змагань. Приємно те, що ми вкотре усім довели, що є одними з кращих у світі».

Нагадаємо, в липні 2019 року СК «Отаман» успішно виступив на клубному чемпіонаті Європи в Севільї (Іспанія), зайнявши 4-те загальнокомандне місце серед 35-ти найсильніших європейських клубів. Окрім цього, члени клубу «Отаман» Андрій Бучковський та Дмитро Штикало у складі національної збірної команди України взяли участь у чемпіонаті світу серед національних команд, який відбувся в серпні у Паттайі (Тайланд). Це наймасштабніші і найпрестижніші змагання з даному виду спорту у світі, які відбуваються раз у два роки. Нашим спортсменам вдались вибороти золоту та срібну медаль.

Довідково

Дракон або драгонбот - велике 20-місне каное, з головою дракона і хвостом. Попереду сидить барабанщик, який б'є у великий барабан, задаючи ритм веслярам. Двадцять веслярів сидять по десять з кожного боку. На кормі перебуває керманич. Офіційні змагання проводяться тільки на 10-місних і 20-місцевих човнах на дистанціях 200, 500, 1000 і 2000 метрів в чоловічому, жіночому і змішаному (мікст) класах.

Драгонбот – виду спорту, який неодноразово прославляв та прославляє Україну на різних світових та європейських стартах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ