Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Львівські «Отамани» захистили титул володаря кубка пам’яті Олександра Литвиненка

Львівські «Отамани» захистили титул володаря кубка пам’яті майстра спорту міжнародного класу, першого учасника Олімпійських ігор з Горішніх Плавнів Олександра Литвиненка.

У всеукраїнських змаганнях з драгонботу, які відбулися у Горішніх Плавнях і офіційно відкривали змагальний сезон у в Україні, львів’яни стали найсильнішими у відкритому класі. На дистанції 200 метрів «Отамани» фінішували другими, а на дистанції 2000 метрів, яка є пріоритетнішою, львів’янам не було рівних. За сумою двох дистанцій «Отамани» вибороли головний кубок змагань і підсумкове перше місце.

У змаганнях взяли участь 24 команди з 12 міст та 8 областей України: Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Ковеля, Житомира, Полтави, Черкас та Харкова.

Що цікаво, такий виступ «Отаманів» у Горішніх Плавнях став аналогічним виступу львівської команди минулого року. Тоді галичани також стали володарями кубка пам’яті Олександра Литвиненка, вигравши дистанцію 2000 метрів та ставши другими на дистанції 200 метрів.

P.S. Човен-дракон або драгонбот — велике 20-місне каное, з головою та хвостом дракона. Попереду сидить барабанщик, який б'є у великий барабан, задаючи ритм веслярам. Двадцять веслярів сидять по десять з кожного боку. На кормі перебуває керманич. Офіційні змагання проводяться тільки на 10-місних і 20-місних човнах на дистанціях 200, 250, 500, 1000 і 2000 метрів у чоловічому, жіночому і змішаному класах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ