Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські пластуни відзначать 112 річницю з Дня першої Пластової присяги

У суботу всі пластуни Львова, від найменших дворічних пташат до найстарших скаутів, зустрінуться на урочистому церемоніалі для святкування Дня першої Пластової присяги.
Фото - ЛМР

Про це повідомили в ЛМР. 

День першої Пластової присяги відзначається щороку: пластуни по різних куточках світу збираються у своїх осередках, щоб відзначити день заснування найбільшої молодіжної організації України “ПЛАСТ”. Цього року Пласт святкує свою 112-ту річницю.

Днем народженням організації вважається саме день складання першої Пластової присяги на вірність Богу та Україні. Подія вперше відбулась у Львові 12 квітня 1912 року.

Ця ініціатива відображає єдність пластунів по всьому світу та відданість принципам, традиціям та цінностям руху. Сьогодні, в часі війни, пластова присяга є пам'яттю про тих, хто віддав своє життя за батьківщину, і обіцянкою майбутнім поколінням боротися за незалежність України.

Програма святкування цьогоріч передбачає проведення урочистих пластових церемоніалів: пов’язання хусток пташат і новаків (прийняття до пластового гуртка), складання пластової присяги, надання відзначень за вагому пластову та суспільну корисну діяльність.

Подія відбудеться 13 квітня з 10:00 до 12:00 у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького (вул. Вітовського, 51).

Детальніша інформація та акредитація – за телефоном: 0960803299 (Ярина, прохання контактувати через телеграм).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ