Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські рятувальники долучились до "Міста професій"

Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
1/5
На один день, 11 вересня паркова зона поблизу Львівського національного університету ім.І.Франка перетворилась в імпровізоване містечко з професіями. Традиційно, участь у цьому заході взяли представники ГУ ДСНС України у Львівській області, аби представити професію пожежного-рятувальника. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС Львівської області.

Локацію «Рятувальник» було видно ще здалеку, адже масивна пожежна-техніка лише своїм виглядом привертала увагу відвідувачів парку!

Знайомство із професією пожежного-рятувальника починалося із майданчика «Гасіння з пожежного ствола». Хлопці й дівчата цілком і повністю відчували себе справжніми вогнеборцями на бойовому виїзді, адже рятувальники навчали їх вправлятися пожежним стволом та гасити умовну пожежу.

Далі, кожен з відвідувачів містечка мав змогу ознайомитись з аварійно-рятувальним обладнанням, яке використовують у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру, в тому числі при ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди. А найсміливіші спробували, навіть, трохи «попрацювати» цим обладнанням.

Впродовж дня справжній ажіотаж відбувався на майданчику «Переправа», який представили рятувальники пошуково-рятувальної частини Загону технічної служби ДСНС Львівщини. Тут хлопці й дівчата вправлялися в переправі по натягнутій мотузці.

Привернув до себе неабияку увагу снігоболотохід «Богун», який використовують рятувальники пошуково-рятувальної групи. Рятувальники розповідали про його високу прохідність, і те що на ньому можна долати водні перешкоди та важко доступні місця у гірській місцевості, та швидко прибувати до людей, які потрапили у небезпеку. Всі охочі мали змогу посидіти в кабіні незвичного автомобіля, оглянути його велетенські колеса та розпитати про його бойові виїзди.

Окрім цього, у парку працювала фото-зона, де можна було зробити пам’ятну світлину в шоломі та бойовому одязі рятувальників

Впродовж усієї акції майданчик Служби порятунку «101» був постійно заповнений відвідувачами. «Майбутні рятувальники» з неприхованою цікавістю і захопленням роздивлялися пожежні автомобілі, одягали бойове спорядження. Захід у Львові став вже традиційним. «Місто професій» цікаве не тільки для дітей, а й для дорослих, оскільки дає змогу спробувати себе в різних професіях та втілити мрії дітей різного віку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ