Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські рятувальники долучилися до відзначення Дня серця

З ініціативи Всесвітньої федерації серця і підтримки ВООЗ, а також ЮНЕСКО, щорічно 29 вересня відзначається Всесвітній день серця. Про це сьогодні, 30 вересня, повідомили у прес-службі ДСНС у Львівській області.

Львівські рятувальники долучилися до цієї події й підтримали акцію "Тренуй. Підтримуй. Бережи", яка має на меті підвищити обізнаність населення про хвороби серця, правильний спосіб життя для їх попередження та профілактики хвороб.

На базі Львівського обласного клінічного лікувально-діагностичного кардіологічного центру рятувальникам зробили ехокардіографію, електрокардіографію та проконсультували спеціалісти кардіоцентру. Такі обстеження для фахівців ДСНС є важливими, адже робота у стресі, з великими навантаженнями та в екстремальних умовах створює додаткове навантаження на серцево-судинну систему.

Причиною 68% усіх смертей українців сьогодні є серцево-судинні захворювання, і вкрай важливо донести до якомога більшої кількості людей інформацію про кроки, які допоможуть знизити цю статистику.

Причинами серцево-судинних захворювань є порушення діяльності серця і кровоносних судин. До числа цих захворювань входять ішемічна хвороба серця, гіпертонія (усі форми), хвороби периферичних артерій,вроджені вади серця, серцева недостатність та ін. Факторами ризику розвитку серцево-судинних захворювань є вживання тютюну, відсутність фізичної активності, ожиріння та недостатнє споживання овочів і фруктів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ