Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські рятувальники із робочим візитом відвідали місто Лодзь

Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
Фото ДСНС
1/4
З 19 по 22 жовтня представники Головного управління ДСНС України у Львівській області перебували з робочим візитом у місті Лодзь, Республіка Польща. Про це повідомили 28 жовтня Гал-інфо у пресслужбі ДСНС Львівської області.

Львів та Лодзь із 2003 року є містами-побратимами, що дозволяє ефективно співпрацювати й обмінюватися досвідом у різних сферах, зокрема, й безпеки населення.

В рамках поїздки львівські рятувальники зустрілися із мером Лодзя Ганною Здановською, та представниками Департаменту кризового управління та безпеки міської ради Лодзя. На базі міської ради функціонує центр кризового управління. Львівські рятувальнику ознайомилися з його роботою, та побачили можливості співпраці між екстреними службами під час небезпечних подій.

Завітали українські рятувальники й до Лодзької Коменди Воєвудської Державної пожежної охорони Республіки Польща. Комендант Гжегож Яновські розповів про особливості роботи державних пожежно-рятувальних підрозділів, їх взаємодію із добровільними формуваннями та міською владою у випадку кризових ситуацій. Також рятувальники обговорили можливості подальшої співпраці, у вигляді навчань й реалізації спільних проєктів.

Одним із важливих пріоритетів у роботі польських вогнеборців є превенція та навчання населення основам безпечної поведінки, зокрема, робота із дітьми. Так, на базі Повітової Коменди в Ловіцу створили унікальний тренінговий центр, з можливістю імітації задимлення у кімнаті, виникнення загоряння на кухні та інших небезпек у побуті. Спеціально для цієї мети розробили дитячий будиночок-симулятор, в якому можна спостерігати поведінку пожежі, поширення диму, та як впливає на цей процес, наприклад, факт зачинених чи відкритих міжкімнатних дверей.

У цьому центрі дітки, окрім, вивчення основ пожежної безпеки, також вчаться надавати першу долікарську допомогу.

Ще одним важливим елементом такого навчання є можливість дати дітям спробувати себе у ролі вогнеборця. Для цього, як державні рятувальники, так і добровольці, використовують спеціально обладнанні дитячі пожежні електромобілі. Малюки у спеціальному одязі виїжджають на навчальний виклик й ліквідовують умовну пожежу. За кермом пожежного електромобіля також перебувають діти.

Невід’ємною частиною пожежної служби Польщі є добровільна пожежна охорона. В одній із таких частин Лодзь-Миколаїв питанням навчання дітей також займаються дуже активно. Щотижня на базі підрозділу відбуваються навчання юних вогнеборців, із застосуванням пожежного електрокару, розвивальних ігор та навчальних дослідів.

Окрім пожежного напрямку, на базі добровільних формувань працюють фахівці із пошуково-рятувальних операцій, кінологи та спеціалісти із реагування на ситуації з викидом чи виливом небезпечних хімічних речовин.

За підтримки міської ради Лодзя, також зараз на етапі розробки перебуває створення віртуальної реальності з імітацією пожежі в підземних тунелях. Згодом цю гру зможуть використовувати під час занять із підлітками для роз’яснення особливості роботи вогнеборців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ