Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські школи і садочки охоронятиме «Муніципальна варта»

Згідно з ухвалою Львівської міськради, прийнятою на сесії у грудні 2017 року, працівники ЛКП «Муніципальна варта» охоронятимуть 19 комунальних об’єктів та навчальних закладів Львова.

Про це сьогодні, 5 лютого, під час брифінгу розповів начальник управління безпеки міста Юрій Діль, передає кореспондентка Гал-інфо.

Фото: Гал-інфо

За його словами, серед об’єктів, довірених «Муніципальній варті», будуть і дошкільні навчальні заклади, і школи. Перелік цих об’єктів визначать депутати міськради спільно зі спеціально створеною робочою групою. Юрій Діль завпевнив, що до переліку перших шкіл, які охоронятиме «Муніципальна варта», увійдуть навчальні заклади зі всіх районів міста. Пріоритетними будуть ті школи, з яких часто поступають сигнали про спроби незаконного проникнення на територію. Це, зокрема, навчальні заклади із таких районів, як Сихів, Левандівка та Замарстинів.

На думку чиновника міськради, охорона має забезпечуватись у той період доби, коли в школі перебувають діти. Такий вид охорони коштуватиме місту 110 тисяч гривень на рік. Якщо ж говорити про цілодобову охорону, то вона обійдеться місту у 320 тисяч гривень на рік.

Як запевнив начальник Управління, кількість шкіл, що підпадатимуть під охорону «муніципалів», з часом збільшуватиметься.

«На практиці це виглядатиме так, що невдовзі виконком обере перші 10-15 шкіл, а згодом до їх кількості додаватимуться все нові львівські школи. Потрібно знаходити кошти в бюджеті – це перше питання. Друге питання – це те, що треба підготуватись і відібрати людей для охорони. Можливо, серед них будуть сторожі, які вже працюють у школах. Всі працівники, що забезпечуватимуть охорону навчального закладу чи в денний, чи в нічний період, будуть мати рації, спецформу та посвідчення «Муніципальної варти»», - додав Юрій Діль, наголосивши, що якщо перелік шкіл остаточно затвердять у лютому, то до самої охорони шкіл перейдуть вже у березні 2018 року.

Фото: Гал-інфо

Окрім впровадження охорони навчальних закладів працівниками ЛКП «Муніципальна варта», станом на сьогодні у 48-ми школах і садочках вже встановлено відеоспостереження. Про це під час брифінгу розповіла начальник управління освіти Зоряна Довганик.

«Станом на сьогодні у нас є встановлено відеоспостереження у 48-ми школах і садочках. З них у 15-ти навчальних закладах було встановлено камери впродовж 2017 року (з вересня по грудень) за кошти з міського бюджету. У цих навчальних закладах встановлено внутрішні камери відеоспостереження, тривожну кнопку, сигналізацію. Це все виведено на пульт, тобто у разі незаконного проникнення приходить повідомлення до керівника навчального закладу, в охоронні органи, після чого група реагування виїжджає на місце. У 2018 році таким відеоспостереженням ми облаштуємо ще 7 навчальних закладів. Цей процес буде відбуватися поступово і ми плануємо, що всі школи і садочки будуть облаштовані камерами відеоспостереження», - пояснила чиновниця.

Зоряна Довганик також додала, що першочергово камери встановлюють там, де вже відбувалися крадіжки. За її словами, камери у школах встановлюють інвестори за власні кошти. Крім цього, програму фінансово підтримує місто.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ