Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські школярі продаватимуть фруктові чипси, щоб допомогти літнім людям

У середній загальноосвітній школі №73 Львова з початком навчального року реалізують проєкт соціального підприємництва з виготовлення сухих здорових перекусів. Учні цієї школи будуть сушити яблука, банани, ківі, полуницю, пакувати та продавати їх.
Фото: ЛМР

Реалізовувати продукцію планують у школі, на спеціальних ярмарках, а також хочуть домовитися із мережею магазинів. Вартість одного пакету фрипсів – 45 гривень. Як повідомила директорка школи №73 Марта Бешлей, зароблені кошти підуть на допомогу літнім людям з Львівського геріатричного пансіонату.

“У нас на території школи є сад, де росте багато яблук. Старші діти збирали їх, сушили і продавали на ярмарках. Ми заробили достатньо коштів, і діти допомагали реабілітаційному центру UNBROKEN. Це дуже вразило їх, бо вони бачили як проходить реабілітація захисників, могли поспілкуватися з ними і бути дотичними до великої доброї справи”, - розповідає Марта Бешлей. 

Зараз у межах проєкту у школі облаштовують спеціальну мінікухню, де будуть стояти сушарки і діти будуть сушити фрукти і продавати фрипси. Майже 140 тисяч гривень на це виділяє міське управління освіти, решта коштів дофінасовують грантодавці.  Цього разу школярі хочуть допомогти літнім людям.

“Коли ми говоримо про літніх людей, то їм потрібне спілкування і увага, а дітям потрібно бачити історію добра. Бо ми можемо 100 разів говорити, що потрібно робити добро, але коли хоч раз це зробити на конкретному прикладі - то в дитячій голові це точно закарбується. Діти вже їздили до літніх людей з концертами і вони перейнялися. Такі історії реально вчать милосердя і людяності”, – додала директорка школи №73.

Ще однією метою проєкту соціального підприємництва є популяризувати серед молоді культуру здорового харчування.

Додамо, загалом на базі освітніх закладів Львівської громади з нового навчального року запрацює 23 шкільних соціальних підприємства. Шкільні бізнеси отримають грантове фінансування на розвиток в межах проєкту, який реалізують Західноукраїнський кластер соціальних підприємств та ЛКП Центр підтримки підприємництва у партнерстві з Львівською міською радою в рамках програми «Розвиток потенціалу молоді у західних областях України», що імплементується ІСАР Єднання, за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини (BMZ) через державний банк розвитку KfW.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ