Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Львівські студенти відправили на фронт понад 1500 багаторазових грілок

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/3
Студенти-волонтери Львівського національного медичного університету відправили на фронт понад 1500 багаторазових грілок. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

З приходом зими волонтери поставили перед собою завдання – забезпечити у холодну пору року наших воїнів грілками, щоб вони могли швидко зігріти руки чи інші частини тіла. При кількагодинному перебуванні на морозі – це інколи питання виживання бійця. 

Понад 1500 грілок вони вже відправили безпосередньо у військові частини й інші збройні формування через волонтерів, з якими вже тривало співпрацюють і які доставляють їх до лінії бойових дій. Лише у цьому місяці волонтерські відправлення отримали у Костянтинівці, Дружківці, Покровському, Великому Бурлуку, Дніпрі, Вільнянську, Запоріжжі, Овручі, Києві.

Раніше вдавалося виготовити лише по 30-40 штук. Та завдяки тому, що команда збільшується кожного тижня, студенти виготовляють понад 100 грілок на день.

Для того, щоб назбирати кошти спершу довелося відкрити збір та активно залучати донатерів, відтак вдалося швидко знайти та замовити необхідні компоненти і упакування.

Вчилися волонтери самостійно виготовляти багаторазові хімічні грілки, які можуть працювати до 100 разів, по відеоінструкції. 

«Ці багаторазові грілки вже припали до вподоби нашим захисникам, котрі використовують їх здебільшого для зігрівання тіла, рук, ніг. Ними також інколи користуються і при розігріванні інфузійних розчинів чи спальників. 

У кожну відправлену партію грілок наші волонтери вкладають роздруковані інструкції з використання. Процес активації грілки нескладний: при реакції з повітрям рідина кристалізується та починає гріти. Для повторного застосування грілки її слід прокип’ятити, що супроводжується переходом кристалів речовини у рідину», – пояснюють активісти.

Виготовляють грілки для потреб воїнів активні волонтери – студенти Львівського національного медичного університету. Зараз у групі однодумців налічується 15 осіб. 

«Можливо, хтось скаже, що грілка не може врятувати життя, але ми вважаємо, що вона подарує тепло та комфорт нашим мужнім захисникам. 

В торгових мережах є значний асортимент одноразових грілок, що непридатні для повторного використання, тому їх не завжди доцільно і рентабельно закуповувати та надсилати на фронт. 

Війна, що триває в країні вже два роки, зробила всіх нас в той чи інший спосіб її учасниками. Кожен, хто не воює, прагне допомогти та зробити свій внесок у перемогу, волонтери прагнуть підтримати воїнів на полі бою всім необхідним», – зазначають волонтери.

Університетська спільнота з перших днів війни активно долучилася до різноманітних волонтерських місій, знайшлося чимало викладачів, які гуртують навколо себе студентів для реалізації проєктів допомоги захисникам.

Вже від початку цього навчального року на кафедрі фармакогнозії і ботаніки ЛНМУ імені Данила Галицького студенти під керівництвом наставника – асистента кафедри Романа Лисюка активісти разом із однодумцями працювали над фасуванням гелю алое вера, виготовленням соків алое та каланхое – рослинних ранозагоювальних засобів, які прекрасно діють при обмороженнях й опіках.

Студенти-волонтери активно просувають проєкт в Інстаграмі, де подають, окрім даних про особливості виготовлення грілок та використання, і фотозвіти про виконану роботу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ