Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівські студенти-реставратори проходитимуть практику за кордоном

Львівські студенти-реставратори проходитимуть практику за кордоном. Про це департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА домовився з польськими партнерами-представниками “Фонду Костюшка” та “Фонду Фолковіско” в понеділок, 6 червня.

Зокрема, йдеться про студентів старших курсів Львівської національної академії мистецтв та Національного університету Львівська Політехніка. Вони пройдуть практику з реставрації в Австрії та Польщі. 

«Зараз на Львівщині в нас часто виникає проблема з місцем проходження практики на об’єктах. Але також ми хочемо, щоб наші найкращі студенти отримати передовий світовий досвід і навчилися працювати, використовуючи новітні методики та технології. В Австрії та Польщі - одні з найкращих реставраторських шкіл, тому наші студенти зможуть отримати дуже якісну практику, привезти ці знання в Україну і передати їх колегам », -   розповіла директорка департаменту архітектури та містобудування Львівської ОВА Олена Василько.

Також під час зустрічі польські партнери запевнили, що готові доєднуватися не лише до освітніх ініціатив. Вони хочуть допомагати і з реставрацією об’єктів культурної спадщини Львівщини. Окремо розглядається можливість встановлення систем автоматичного пожежогасіння та систем оповіщення про пожежну безпеку. 

Працівники департаменту вже почали готувати необхідну документацію, аби співпраця розпочалась якнайшвидше. 

Нагадаємо, раніше департамент архітектури та містобудування Львівської ОВА за сприяння польського Інституту «Полоніка» відновив реставрацію даху храму в Зарудцях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ