Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Львівські суди винесли 11 вироків щодо "незаконних лісорубів"

Попри те, що випадки незаконних вирубок лісів на території Львівщини мають масовий характер, місцеві загальні суди у Львівській області цьогоріч винесли лише 11 обвинувальних вироків за статтею 246 КК України (незаконна порубка лісу).
Незаконні рубки лісу на Закарпатті.

Згідно з інфомацією у Єдиному державному реєстрі судових рішень, найбільше вироків ухвалили Самбірський міськрайонний суд та Старосамбірський районний суд (загалом 8).

Останні такі рішення були винесені в жовтні.

В обвинувальному вироку Старосамбірського районного суду від 31.10.2019 року фігурує непрацюючий місцевий житель, який вчинив самовільну рубку трьох сироростучих дерев породи «Сосна», загальною кубомасою 6,91 м куб. в кварталі Стрілківського лісництва Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства «Галсільліс», чим спричинив шкоду на суму 36 973,65 грн.

Під час судового розгляду, як зазначено у вироку, обвинувачений щиро розкаявся та добровільно відшкодував завданий збиток.

Врахувавши дані обставини, суд визнав його винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України, і призначив покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 (сімнадцять тисяч) грн.

Вирок Самбірського міськрайонного суду від 25.10.2019 року стосується місцевого непрацюючого жителя, що був затриманий працівниками Державного підприємства «Старосамбірське лісомисливське господарство» під час незаконного перевезення по території регіонального ландшафтного парку місцевого значення «Верхнє Дністровські Бескиди» 8 колод деревини породи ялиця, загальною кубомасою 2,25 м.куб., які були заготовлені внаслідок вчинення незаконної порубки 5 дерев породи «Ялиця».

Як і в попередньому випадку, обвинувачений в судовому засіданні свою винуватість у вчиненні інкримінованого йому злочину визнав повністю, щиро розкаявся у скоєному. Суд це врахував та призначив йому один рік умовного покарання.

Загалом із 11 обвинувальних вироків за статтею 246 КК України (незаконна порубка лісу), винесених цьогоріч місцевими загальними судами у Львівській області, 7 закінчилися штрафами, 4 – умовними покараннями. Хоча дана стаття передбачає штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією незаконно добутого.

.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ