Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські синоптики застерігають: в найближчі дні збережеться сильна спека

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, впродовж 2 – 4 серпня у Львові і Львівській області збережеться спека 35 – 37° (крім гірських районів).

Львівський гідрометцентр попереджає про чергові «рекорди» спекотної погоди, яку в місті переносити особливо важко. 

Як пережити спеку: 20 рекомендацій

Управління з питань надзвичайних ситуацій ти цивільного захисту населення Львівської міської ради нагадує правила, які допоможуть містянам значно легше пережити спекотні дні.

Під час спеки на вулиці тримайтеся подалі від сонця з 13.00 до 16.00 год. – у цей час промені падають під прямим кутом, що практично може спричинити сонячний удар. Також варто скоротити фізичну активність на вулиці. Якщо ж любите  бігати, то краще перенести ці заняття з вулиці в фітнес-клуб, обладнаний кондиціонерами.

За 10-15 днів організм адаптується, і спека переноситься легше. Якщо ви хочете спробувати встигнути акліматизуватися, потрібно проводити на вулиці під сонцем не менше двох годин на день; а коли перебуваєте під сонцем, пийте воду кожні 15 хвилин, з кожним разом збільшуйте кількість (один ковток, через 15 хвилин два ковтки, ще через 15 хвилин три ковтки і т.д.).

Припиніть користуватися косметикою або, якщо не можете, хоча б скоротіть кількість. Не забивайте пори — вони покращують терморегуляцію. До того ж, у таку спеку бактерії розмножуються швидше — тримайте обличчя в чистоті.

Не носіть тісний одяг та одяг з ненатуральних тканин — не ускладнюйте роботу власного тіла. Сонячні окуляри від спеки вас не врятують, зате захистять чутливі зіниці очей.

Пам’ятайте, що ваші домашні тварини страждають не менше за вас: регулярно додавайте в їх миски з водою кубики льоду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ