Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівські та швейцарські лікарі врятували 8-річну дівчинку з опіками тіла

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/2
Вогонь уразив 26% тіла 8-річної Насті з Вінниччини, коли вона бавилась біля багаття. Рятували дівчинку опікові хірурги одразу двох країн – України та Швейцарії. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Настя гралася з друзями неподалік домівки. Стояла біля вогнища. Полум’я від бензину, який діти підлили у багаття, миттю перекинулося на одяг дівчинки та обпалило ніжки. Вогонь уразив 26% тіла Насті. При цьому більшість опіків були глибокими.

Першу допомогу дівчинці надали у Вінниці, а потім транспортували до Львова – у найбільше в західних регіонах України опікове відділення дитячої лікарні святого Миколая. Тут опікові хірурги одразу взялися оперувати Настусю.

Хірурги висікли відмерлі тканини та встановили на уражені ділянки вак-систему. Це спеціальний апарат, який за допомогою від’ємного тиску витягує виділення з рани, осушує її та не дає множитися бактеріям. З огляду на важкість опіків і відсутність необхідних умов та обладнання для подальшої боротьби за життя і здоров’я дитини, лікарі були змушені відправити маленьку пацієнтку за кордон, до одного із найбільших опікових центрів Швейцарії – KINDERSPITAL Zürich. Ця дитяча лікарня повсякчас приймає найважчих українських діток із термічними травмами.

До Цюриха Настусю супроводжувала львівська опікова хірургиня Леся Стрілка. Там лікарка спільно зі швейцарськими колегами продовжила оперувати свою пацієнтку. Пересаджувала на рани дівчинки спершу донорську, а потім і її власну шкіру.

Зараз рани вже гояться, шкіра чудово прижилася і Настя вже почувається значно краще. За нею продовжують доглядати швейцарські спеціалісти. З лікарями ж дитячої лікарні святого Миколая спеціалісти Kinderspital Zürich планують розпочати плідну співпрацю. Адже мріють, аби одного дня медична система нашої країни могла лікувати дітей з найважчими опіками вдома, в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ