Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівські театри святкуватимуть своє професійне свято з кризою чи без

Львів’яни до театрів ходять часто - говорять керівники театрів Львова. „Відвідування нашого театру непогане, але не можна робити висновки на основі якихось певних вистав, адже відвідуваність не завжди відповідає рівневі вистави. Наш глядач хороший, але він може бути і кращий”, - розповіла „Гал-info” керівник літературної частини Національного академічного театру імені М. Заньковецької Мирослава Говерко. А от директор Львівського національного академічного театру Опери і Балету ім. С. Крушельницької Тадей Едер каже, що нарікати на глядачів зараз гріх. „Ми можемо нарікати на державу, яка недостатньо піклується про митців, на погане законодавство, але не на глядачів - вони до театру ходять”, - прокоментував Тадей Едер.
Основні проблеми львівських театрів - недостатнє фінансування. „Усі проблеми театрів торкаються матеріальної сторони. Акторам часто доводиться підробляти на іншій роботі, щоб достойно жити”, - сказав директор Львівського академічного театру ім. Леся Курбаса Олексій Кравчук. Проте не всі актори можуть себе повністю зайняти. „Особливість акторів в тому, що вони чи не найбільше страждають, коли в них мало роботи. Задоволений актор - це той у якого щовечора вистава, а щоранку репетиція”, - розповіла Мирослава Говерко. Не завжди в хорошому стані і будівлі театрів, лише деякі задоволені їхнім станом.
Святкуватимуть своє професійне свято театри міста по різному - хтось прем’єрою, а хтось творчими буднями. Драматичний театр ім.. М. Заньковецької проведе свій традиційний „Капустяник” - гумористичну виставу, у якій покаже особливості життя акторів та театру. Театр опери та балету відсвяткує прем’єрою опери „Орфей та Еврідіка”. А от театр ім. Леся Курбаса - творчими буднями. „Ми в роботі, в нас сьогодні вистава у звичному режимі, а святкуватимемо ми в вузькому колі”, - сказав „Гал-info” Олексій Кравчук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ