Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівській територіальній тристоронній соціально-економічній раді

Сьогодні, 22 листопада, відбулось засідання Львівської територіальної тристоронньої соціально-економічної ради. В межах засідання розглянули стан виконання Територіальної угоди у січні-вересні 2018 року та питання посилення взаємодії соціальних партнерів щодо вирішення актуальних проблем соціально-економічного характеру. Про це повідомили у прес-службі ЛОДА.

«Дякую, що ми маємо можливість проводити таку системну роботу, адже цей діалог, який визначається співпрацею трьох напрямків, є дуже важливий. Сьогодні в Україні і зокрема на Львівщині відбувається позитивна динаміка економічного росту. І ці речі підтверджує статистика, яка за 10 місяців демонструє понад 3 % росту економіки та промисловості і понад 6 % росту аграрного сектору на території Львівщини. 651 інвестиційний проект, які перебувають на супроводі і практично щотижневі відкриття нових виробництв говорить про те, що ми маємо добрі підстави для подальшого економічного зростання. А економічне зростання в свою чергу веде до регулювання всіх проблем в соціальній сфері», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Також очільник області зупинився на актуальних питаннях Львівщини, серед яких забезпечення заробітної плати працівників медичної та освітньої галузі, питання міграції та мотивації роботодавцями кадрів, формування бюджету на 2019 рік та проблеми місцевих бюджетів.

«За результатами Ради регіонального розвитку під головуванням Президента України дано доручення запропонувати планування середньострокової перспективи на 2019-2021 роки. Сьогодні зрозуміло, які приблизно обсяги капіталовкладень ми будемо мати упродовж цих років і сьогодні дуже важливо сформувати карту тих потенційних об’єктів інвестування, які ми повинні взяти під контроль і завершити упродовж цього періоду,- зазначив Олег Синютка. – Сьогодні разом із динамікою росту у нас виникає низка проблем, відповідь на які ми повинні дати в діалозі з використанням професійних освітніх знань, які на сьогоднішній день є».

Про надходження інвестицій та інвестиційні проекти, розвиток агропромислового комплексу, зайнятість населення, підтримку учасників АТО, їх сімей, роботу із легалізації зайнятості населення, реалізацію проекту «Рука допомоги» присутнім розповіла директор департаменту соціального захисту Львівської ОДА Наталя Кузяк.

Окрім того, учасники засідання розглянули питання необхідності посилення контролю за дотриманням законодавства з праці, зокрема, в частині своєчасності та у повному обсязі виплати заробітної плати, легалізації виплати заробітної плати, зайнятості населення. Також сторони обговорили стан травматизму, охорони праці та промислової безпеки на підприємствах, установах і організаціях Львівщини.  

Додамо, що  Територіальна угода була підписана співголовами Львівської територіальної тристоронньої соціально-економічної ради 3 травня 2018 року.

Зобов’язання Угоди стосуються різних сторін суспільного життя Львівщини, зокрема:

-  сфери економічних та виробничих відносин,

- сфери продуктивної зайнятості і соціального захисту населення від безробіття,

- сфери оплати праці та трудових відносин,

- охорони праці та здоров’я, умов праці та відпочинку, охорони навколишнього середовища;

- сфери соціальних гарантій і задоволення культурних і духовних потреб населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ