Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Львівському госпіталю ветеранів війн та репресованих передали апарат ШВЛ

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, сьогодні, 22 червня, Львівському обласному госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Ю.Липи передали апарат штучної вентиляції легень. Обладнання придбали за кошти Фонду Ріната Ахметова.
Фото: Львівська ОДА

“У квітні ми передали на потреби області майже 35 тисяч експрес-тестів для діагностики вірусу та захисні костюми для медиків. Минулого тижня ми вже передали 6 апаратів ШВЛ на потреби Львівської області, а сьогодні ще один апарат експертного рівня, виробництва компанії Air Liquide Medical Systems SA. Це висококласне обладнання, яке важко купити, так як через пандемію воно затребуване в кожній країні світу. Апарати ШВЛ, які придбав для українських медиків Фонд Ріната Ахметова, це реанімаційне обладнання високого класу. Вони автоматизовані і значною мірою виключають людський фактор. Завдяки цьому, закуплені апарати ШВЛ, можуть бути використані майже відразу ж після інсталяції практично в будь-якому куточку України, що дуже важливо в умовах епідемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз”, - зазначив директор ДТЕК Західенерго Олег Таращук.

 200 апаратів ШВЛ вже закупили і доставляють в Україну. На сьогодні 32 одиниці вже доставили. Це найбільша партія такого висококласного обладнання, що надійшла для українських лікарень.

«Ми маємо стабільно контрольовану ситуацію, проте кількість хворих є  приблизно 130-170 кожного дня. Така динаміка вказує на те, що карантин швидко не закінчиться. Наше завдання - максимально стабілізувати ситуацію для того, щоб люди не помирали, а населення розуміло, що карантин і його послаблення - це не свавілля.  Якщо кожен мешканець Львівщини буде розуміти, що перш за все, він має вживати елементарних заходів для свого здоров’я, то ситуація налагодиться. У нас надійні партнери, з якими працює Львівська область не перший рік і не лише у сфері медицини. Фонд реалізує свої проєкти на Львівщині. Фонд не на словах, а ділом долучився до великої справи. Ці апарати ШВЛ врятують не одне життя»,- наголосив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Зазначимо, перший транш допомоги був спрямований до державних лікарень ще наприкінці березня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ