Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську політехніку відвідає Генеральний директор з питань розширення ЄС

Львівську політехніку відвідає Генеральний директор з питань розширення ЄС в Європейській комісії, відомий шведський економіст та дипломат Крістіан Даніельсон. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Національного університету “Львівська політехніка”.

Як зазначили в Політехніці, 19 лютого 2018 року він прибуває до Львова та відвідає Національний університет "Львівська політехніка", де має намір зустрітися із ректором університету професором Юрієм Бобалом, а також науковцями, котрі координують проект IMAGE - переможцями грантової програми ЄС "Горизонт 2020".

Крістіан Даніельсон проведе перемовини з представниками українського науково-дослідницького співтовариства щодо подальшої співпраці з ЄС у цій сфері. Він візьме участь у церемонії  офіційного запуску проекту  IMAGE у Львівській політехніці.

Шведський економіст та дипломат Крістіан Даніельсон є Генеральним Директором Директорату Європейської Комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС, у якій працює з 1995 року. Був членом Кабінету Комісара Аніти Градін. У Європейській комісії обіймав низку відповідальних  посад: був заступником голови кабінету віце-президента Гюнтера Ферхойгена, директором Генерального директорату Європейської комісії з питань розширення ЄС. З 2008 по 2010 роки він постійний представник Швеції у Єврокомісії, а у 2011 році став заступником її генерального секретаря. Три роки тому призначений Генеральним директором Директорату Європейської комісії з питань сусідства та переговорів щодо розширення ЄС. Перед тим, як розпочати роботу у Комісіїї, працював у Шведському дипломатичному представництві. Крістіан Даніельсон закінчив факультет бізнес-адміністрування та економіки  Стокгольмської школи економіки. 

Крістіан Даніельсон — давній симпатик нашої країни. Два роки тому саме він та Віце-прем’єр-міністр України із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе підписали угоду про надання нашій країні 104 мільйонів євро на реформу державного управління. Під час економічного форуму у Києва  2016 року він заявив: “Збільшення рівня інтеграції України з Євросоюзом дозволить включити українську економіку в європейські ланцюжки створення доданої вартості і тим самим стимулюватиме її внутрішнє зростання. Євросоюз готовий підтримувати ініціативи України щодо подальшого реформування та інтеграції в європейську економіку як консультативно, так і фінансово”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ