Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівську ялинку прикрасили стилізованим протитанковим їжаком

Цьогоріч верхівку загальноміської новорічної ялинки у Львові прикрасив стилізований протитанковий їжак.
Фото: ЛМР

Учора ввечері дерево вперше засвітили, інформує пресслужба Львівської міської ради.

Особливу верхівку виготовили 2 слюсарі та 1 зварювальник цеху механообробки вагоно-ремонтних майстерень «Львівелектротранс». Вага виробу – 1,3 кг, розмір – 1,2 м, матеріал – алюмінієвий тавр.

У міській раді нагадують, цьогоріч Різдво у Львові буде особливим. Не зважаючи на загрози й бажання ворога, в місті встановлять традиційні атрибути різдвяних свят, однак цього року вони будуть скромнішими.

"Зокрема, загальноміська ялинка, яку звично встановлюють на площі перед Оперним театром, менша – 14 метрів. Тоді як у попередні роки її висота сягала 17-20 м. Її місту подарувало шкіряне підприємство «Світанок».

На ялинці зменшили кількість ілюмінації задля економії електроенергії. Цьогорічне освітлення дерева споживатиме 1 кВт на годину (для порівняння, електрочайник споживає за 1 раз від 1,7 до 2,5 кВт, а пральна машинка – 1.8-2.3 кВт). Ялинка буде світитись лише з 17:00 до 22:00. У випадку відключення електроенергії на проспекті Свободи, ялинку окремо підсвічувати не будуть", – йдеться в повідомленні.

Традиційними елементами Різдва у Львові  залишаються різдвяна шопка і дідух. Раніше шопку встановлювали на площі Ринок, однак цього року вона стоятиме на площі Яворського (навпроти Гарнізонного храму). Своєю чергою головний дідух міста замість пл. Яворського поставлять на пл. Музейній.

Різдвяного ярмарку у Львові цього року не буде, додають у ЛМР. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ