Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівських рятувальників привітали з професійним святом

Львівських рятувальників привітали з професійним святом
Львівських рятувальників привітали з професійним святом
Львівських рятувальників привітали з професійним святом
Львівських рятувальників привітали з професійним святом
1/2
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ДСНС Львівщини, 17 вересня у Головному управлінні ДСНС України у Львівській області відбулися урочистості з нагоди професійного свята усіх працівників ДСНС – Дня рятівника.

Щорічно, 17 вересня, у день вшанування ікони Божої Матері ʺНеопалима купинаʺ, рятувальники України відзначають своє професійне свято. Саме згадана ікона з давніх часів вважалася оберегом від пожеж та інших стихій. До цієї ікони сотні років зверталися люди, благаючи про допомогу, порятунок та захист. І саме з таких же причин, сьогодні люди звертаються до рятувальників, які для тисяч наших співгромадян стали справжніми ангелами-охоронцями у найрізноманітніших надзвичайних ситуаціях.

Для участі в урочистому засіданні запросили голову Львівської обласної державної адміністрації Маркіяна Мальського, голову Львівської обласної ради Олександра Ганущина, Львівського міського голову Андрія Садового та директора Департаменту з питань цивільного захисту ЛОДА Ігора Туза.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Маркіян Мальський подякував рятувальникам за ту роботу, яку вони виконують щодня. ʺЗа мої недовгі три місяця праці, найчастіше я бачився з вами. Починаючи з африканської чуми, продовжуючи трагедією у Дрогобичі, Чишках. Знаю, що зараз є проблематика горіння торфів. Ви робите велику справу, і без вас, повірте, ми б не почували себе в безпеці. А безпека це те, чого прагнемо ми всі, прагнуть наші сім’ї. Ми хочемо щодня спати спокійно, і знати, що якщо, не дай Бог щось станеться – нам прийдуть на допомогу. Хочу побажати вам ніколи не сумніватися у своїх силах, але будьте обережні – ми розуміємо, що ви ставите під ризик своє життя. Ми розуміємо, що ви на стільки відповідальні, що життя інших часто ставите перед своїм власним. Щиро вам дякуюʺ.

На Львівщині горять виробничі приміщення

Пошуково-рятувальні роботи у Дрогобичі завершено - під завалами людей немає

До привітань долучився голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин. Він був приємно вражений тим, що у колективі рятувальників багато молоді. І це дуже добре, адже старше і досвідченіше товариство навчає молодше, як діяти у ситуаціях, коли треба рятувати життя вже й відразу. ʺВеликий уклін всім тим, хто вибрав саме ту професію, і тим, хто вас навчає. Також хочу анонсувати, що ми будемо вводити новий пріоритет конкурсу мікропроектів, який буде називатися безпека. Він буде мати дві складові: покращення матеріально-технічного стану та частина, пов’язана із тренуванням вогнеборцівʺ, - зазначив Олександр Ганущин.

Привітав рятувальників також міський голова Львова Андрій Садовий: ʺКоли є біда, ви завжди впевнено приїжджаєте. Як би не було складно, ви йдете на все, щоб врятувати людей, і робити деколи неможливе. За час моєї роботи я бачив сотні таких випадків, де ви демонстрували фаховість, мужність і жертву. Велика вам подяка за це і низький уклінʺ.

З нагоди свята до колег із вітальним словом звернувся очільник рятувальників Львівщини Юрій Кагітін: ʺЯ вдячний особовому складу, що ви, не зважаючи на небезпеки, самовіддано, не зважаючи на своє здоров’я, робили все аби зберегти життя і здоров’я наших громадян. Щиро дякую вам за цеʺ.

Почесними грамотами, подяками, черговими спеціальними званнями, відзнаками Міністерства внутрішніх справ України ʺЗа відзнаку в службіʺ, нагрудним знаком ʺЗа відвагу в надзвичайній ситуаціїʺ нагородили рятівників, які блискуче виконували професійні задачі, проявили героїзм та безстрашність у виконанні службових обов’язків, а також ветеранів пожежної охорони.

Нагадаємо, у Львові проходить виставка робіт дошкільнят "Рятувальник очима дитини".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ