Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівський бронетанковий завод чекає на гроші Януковича

Львівський бронетанковий завод сьогодні очікує на прийняття Верховною Радою так званого закону про спецконфіскацію, який передбачає виділення 10 млрд грн на оборонну галузь. Ці кошти, зокрема, мали бути використані на ремонт та відновлення техніки під державні гарантії, - повідомила для Гал-інфо прес-секретар Львівського бронетанкового заводу Ірина Микольців.

Як ще раніше зазначив голова Комітету з питань національної безпеки й оборони Сергій Пашинський, з конфіскованих коштів Януковича 10 млрд грн піде на оборону, 18 - на соціальні витрати. 

Отож, за словами Ірини Микольців, державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» також включене в перелік підприємств, які будуть проводити ремонт техніки згідно з постановою Кабміну.

Додамо, що виробництва наступних партій «Дозору-Б», новинки Львівського бронетанкового заводу, досі не розпочато. Після того, як Львівський бронетанковий завод передав першу партію бронеавтомобілів «Дозор-Б» у війська, справа загальмувалась. «Нових замовлень на броньовик ще нема», - повідомила Ірина Микольців.

Наразі завод займається ремонтом танків Т-72, танкових двигунів та спецтехніки БРЕМ-1, ІМР, БМР. Щодо конкретних замовників, то на бронетанковому заводі назвали лише Міністерство оборони.

Також нагадаємо, що Господарський суд міста Києва на задоволення 4 позовів військової прокуратури Центрального регіону України цього року виніс рішення про стягнення з Львівського бронетанкового заводу до державного бюджету України 13,7 млн грн. Як прокоментувала цю ситуацію прес-секретар підприємства Ірина Микольців, завод має рішення суду про відтермінування цього боргу на один рік, починаючи з червня 2016 року. 

Таким чином, перший платіж планується сплатити в червні наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ