Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Львівський Будинок офіцерів вітатиме бійців у окопах з Новим роком та Різдвом

Особовий склад та працівники 58 Будинку офіцерів, який дислокується у Львові, були чи не першими, хто започаткував традицію вітати наших воїнів із новим роком та Різдвом Христовим безпосередньо на передових позиціях сил АТО у Донецькій та Луганській областях. Згодом цю ініціативу підхопили й інші військові заклади культури у різних куточках України. Цього року львів’яни не відступають від святкових звичаїв та вчетверте готують військово-волонтерський «десант» на Схід України. Про це йдеться у повідомленні Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України м. Львів.

Традиційно очолить групу начальник 58 Будинку офіцерів полковник Віталій Провозін. Офіцер не лише поведе автобус, яким група вирушить у район АТО, його основна місія – перевтілитись у Святого Миколая головний персонаж святкового дійства.

– Нашим біцям потрібні позитивні емоції. Вони далеко від дому, від близьких. А Новий рік і Різдво – свята родінні. Тому уперше вирушаючи на Схід ми хотіли створити для воїнів саме атмосферу родинного сяткування. Із подарунками, частуванням, музичними вітаннями тощо, – говорить полковник Віталій Провозін. – Ми активно залучали до наших виїздів львівських артистів. З нами їздила співачка Софія Федина, гурт «Роги», артисти театру М. Заньковецької. Перший тур був Новорічним, а потім почали організовувати аналогічні виїзди й на Пасху, інші релігійні та державні свята.

Зі слів офіцера, подолавши 1300 кілометрів шляху на Схід, львівський новорічний «десант» планує відвідати позиції 11 військових частин та з’єднань Збройних Сил України на передній лінії оборони. Крім того, разом із військово-цивільними адміністраціями Донецької та Луганської областей будуть організовані й концерти для цивільного населення у трьох прифронтових населених пунктах. Загалом, львів’яни планують провести понад 20 культурно-масових заходів упродовж семи днів. А повернутися додому новорічний «десант» маже вже 4 січня.

Львівські волонтери та доброчинці подбали про те, щоби бійці отримали подарунки та частування. Зокрема підприємець з Червонограда Василь Корніло передав на фронт засоби особистої гігієни, побутову хімію та солодощі, а жіноча громада села Пикуловичі з Львівщини наліпили для захисників понад 100 кілограмів вареників. 300 літрів домашніх голубців, ковбаси, закрутки, випічка від мешканців сіл Руське Поле, Домажир, Вороцій. А для вихованців одного з сиротинців Донеччини підприємці придбали взуття.

– Дехто каже, що волонтерський рух в Україні майже завмер, – говорить начальник львівського Будинку офіцерів, – Але ми бачимо зворотнє – щирість і доброта українців нікуди не поділась. Те, що передали мешканці Західної України для наших солдатів та мешканців прифронтових районів ледь вдалося упакувати в два мікроавтобуси. Загалом ми веземо понад 2 тони різноманітних смаколиків і презентів. Хотів би подякувати за щиру допомогу особисто родині Талайло, Стефанії Палій, Олександрові Ярченку, Івану Куцині, Віталію Мельнику та багатьом іншим небайдужим українцям.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ